Un bărbat din comuna Voineasa, județul Olt, în vârstă de 64 de ani, s-a ales cu numeroase arsuri pe mâini şi pe faţă în urma unui incendiu izbucnit în locuința sa, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, conform agerpres.ro

Pentru stingerea incendiului au intervenit, timp de aproximativ patru ore şi jumătate, pompierii de la Garda Balş. La Voineasa s-a deplasat şi un echipaj SMURD, victima fiind preluată şi transportată la spital.

„În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la acoperișul locuinței şi la bunurile din două camere de locuit. Proprietarul locuinţei, în vârstă de 64 de ani, conștient, cu arsuri de gradul II şi III la faţă şi mâini, a fost transportat la UPU Slatina. Pentru lichidarea incendiului şi eliminarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ patru ore şi jumătate. Au ars acoperișul casei pe circa 40 de metri pătraţi, mobilier, textile, electronice şi electrocasnice din două camere de locuit", a spus Băsăşteanu.

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este un scurtcircuit produs la o priză electrică, a mai precizat sursa citată.