Treizeci și opt de pacienți au fost evacuați din Spitalul Orășenesc Sinaia, miercuri după-amiază, când un fum gros s-a răspândit prin saloane.

La subsolul clădirii, unde se afla stația de oxigen a spitalului, izbucnise un incendiu.

Alarma s-a dat în momentul în care bolnavii internați în spital au simțit mirosul înecăcios. Mai întâi opt persoane, șase pacienți nedeplasabili, o lăuză și un nou-născut, au fost evacuați de echipajele de urgență.

În același timp, alți 24 de pacienți, dar și cadrele medicale au ieșit în grabă din clădire. Doar în blocul operator, unde avea loc o operație și în secția ATI, unde un pacient era anesteziat pentru o endoscopie, au mai rămas oameni pe parcursul intervenției de stingere a incendiului la care au participat 18 pompieri.

Autoritățile locale spun că rezervele de sânge și plasmă au fost transferate la spitalul din Azuga, pentru a fi menținute la frig.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la aprinderea stației de oxigen.


„A luat foc în subsolul spitalului o stație de oxigen, care este închiriată de spital, de la un operator. A fost un incendiu, nu au fost niciun fel de victime, dar am evacuat preventiv tot personalul. A intrat tot fumul prin saloane, s-a oprit o operație. Acum se continuă operația respectivă. Încet-încet, se reia activitatea.

Cei de la ISU au fost extrem de prompți, în aproximativ 10 minute au intervenit. Au fost foarte rapizi.

Se va face o anchetă. Nu e normal să ia foc acel aparat. Chiar am întrebat dacă aparține spitalului. Nu aparține spitalului ci a unei firme care l-a închiriat către spital. Acea firmă răspunde de calitatea aparatului”, a declarat Vlad Oprea, primarului Sinaia, pentru B1.ro.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova a precizat că pompierii au fost solicitați să intervină la un incendiu într-un spațiu tehnic al spitalului. S-au deplasat două echipaje de stingere și un echipaj ambulanță SMURD.

„La fața locului am constat inițial o degajare mare de fum, noi am evacuat opt persoane din care șase nedeplasabile, o lăuză și un nou-născut. Pe lângă cele 8 persoane evacuate de noi s-au autoevacuat alte 24 persoane (pacienți și cadre medicale). Se constata fum mult din zona subsolului. Cu ora 15.50, incendiul a fost lichidat. Au ars diverse materiale de hârtie și plastic (întreținere și birotică) dintr-un spațiu tehnic de la subsolul spitalului”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.