Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu la mănăstirea Costinești. Focul, pus intenționat
Incendiu la mănăstirea Costinești. Focul, pus intenționat

Incendiu la mănăstirea Costinești. Focul, pus intenționat

Polițiștii din Costinești cercetează împrejurările în care o anexă a mănăstirii din apropierea stațiunii a luat foc, incendiul fiind cel mai probabil provocat. Cel puțin o persoană ar fi fost reținută.

Incendiul, care a izbucnit în timpul nopții, aproape de ora 3:00, a făcut scrum  o anexă din incinta curții mănăstirii din Costinești. Cinci pompieri de la stația ISU Tuzla, cu o autospecială de stingere au acționat  aproape 40 de minute pentru localizarea și lichidarea focului, potrivit purtătorului de cuvânta al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica.

“Focul a fost pus de o persoană neidentificată, la magazia a Centrului de Tratament din vecinătatea mânăstirii. Poliția l-a reținut pe cetățean”, a spus, după ce a vorbit cu stareța, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

“În cazul de față, nu este reținută nicio persoană. A fost deschis un dosar de cercetare penală și urmează a fi stabilite toate aspectele. Vor fi audiate persoane, se vor face toate demersurile pentru a se afla daca a fost pus intenționat pentru a găsi autorul”, a transmis IPJ Constanța. Incendiul de la Costinești are loc la trei zile de marele incendiu în care biserica mănăstririi Sf Apostol Filip, din sudul județului Constanța, a fost distrusă, în totalitate, de flăcări.