Evenimentul Zilei > International > Incendiar. Ce a scos la iveală raportul autopsiei lui George Floyd
Incendiar. Ce a scos la iveală raportul autopsiei lui George Floyd

Incendiar. Ce a scos la iveală raportul autopsiei lui George Floyd

Biroul de examinare medicală din Hennepin (SUA) a lansat raportul complet și final de autopsie privind decesul lui George Floyd, menționând că acesta a fost găsit pozitiv pentru COVID-19, dar acest lucru nu a contribuit la moartea sa.

 

În raport – care a fost lansat cu permisiunea familiei lui Floyd – ultimele diagnostice ale biroului afirmă că Floyd „a rămas fără răspuns, în timp ce a fost imobilizat de ofițerii de poliție; el a primit îngrijiri medicale de urgență, ulterior, la Departamentul de Urgență Hennepin HealthCare (HHC), dar nu a mai putut fi resuscitat”.

Cel mai notabil detaliu din raportul final este că Floyd a fost depistat pozitiv pentru COVID-19 pe 3 aprilie. El a fost încă asimptomatic după moartea sa, dar a avut „pozitivitate persistentă”.

Biroul examinatorului medical a emis un raport suplimentar luni, care menționează că modul în care a decedat este omuciderea din cauza „reținerii și compresiei gâtului”. Raportul a menționat, de asemenea, că a avut boli cardiace arteriosclerotice și hipertensive, intoxicație cu fentanil și utilizarea recentă de metamfetamină și canabis, care anu au avut însă legătură cu decesul.

În aceeași zi, avocatul familiei lui Floyd, Ben Crump, a prezentat rezultatele unei autopsii independente care a reliefat că „presiunea susținută pe partea dreaptă a arterei carotide a lui Floyd a împiedicat fluxul de sânge către creier, iar greutatea de pe spate i-a împiedicat capacitatea de a respira”.  Pe baza acestui raport, familia a solicitat acuzația de omor de primul grad împotriva fostului ofițer de poliție Minneapolis, Derek Chauvin.

Floyd a murit în Memorial Day în timp ce a fost arestat de patru ofițeri. Toți aceștia au fost, ulterior, dați afară din Poliție. Chauvin este acum acuzat de omor neintenționat de gradul doi, după ce procurorul general din Minnesota, Keith Ellison, a actualizat miercuri acuzațiile. Chauvin încă se confruntă cu o crimă de gradul al treilea și omorul de gradul doi.

Chauvin este văzut în videoclipurile de la stânga îngenuncheate pe gâtul lui Floyd timp de aproximativ opt minute, în ciuda rugăciunilor oferite de Floyd pentru ajutor, afirmând „nu pot să respir” de mai multe ori, informează CBSN Minnesota.