Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiul provocat la Brazi de o mână criminală!? Primele concluzii ale anchetatorilor
Incendiul provocat la Brazi de o mână criminală!? Primele concluzii ale anchetatorilor

Incendiul provocat la Brazi de o mână criminală!? Primele concluzii ale anchetatorilor

Investigatorii care cercetează cauzele izbucnirii incendiului de la platforma incineratorului de deșeuri din Brazi și-au făcut o primă idee despre cum a izbucnit focul.

Incendiul de la Brazi, de platforma incineratorului de deșeuri, a fost provocat de explozia unor butelii de propan. Explozia a generat un incendiu major, au stabilit pompierii în urma investigațiilor.

ISU Prahova a anunțat, joi, care a fost cauza incendiului de la Brazi. Potrivit acestora, cauza este „folosirea intenţionată sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul”.

„Incendiul de la Brazi a izbucnit cel mai probabil din cauza folosirii intenţionate sau din culpă a condiţiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major”, precizează ISU Prahova.

Reprezentanții Eco Burn, societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase, a transmis că focul ar fi fost provocat de „o mână criminal”. Aceștia au indicat chiar și un angajat care ar fi amenințat că se sinucide.

 

Focul a izbucnit marți noaptea

Focul a izbucnit pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova, în noaptea de marți spre miercuri, autoritățile fiind anunțate prin apel la 112. Flăcările au cuprins o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor.

Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație. Totuși, ploaia și vântul au făcut ca indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe din municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, să nu înregistreze creșteri sau depășiri.

Cadavrul unei persoane a fost descoperit

Pompierii au pătruns joi dimineața în zona afectată, unde au găsit o persoană decedată. Ipoteza ca în interiorul halei să se fi aflat o persoană, a fost luată în calcul de miercuri dimineață, însă pompierii nu au putut intra în interior. Aceasta deoaree construcția era într-un grad avansat de degradare și se putea prăbuși oricând.

Pompierii au găsit cadavrul unui bărbat și presupun că acesta ar fi fost cel care ar fi aruncat în aer incineratorul de la Brazi

Cauza producerii incendiului urmează să fie stabilită de ISU, dar la fața locului sunt și echipe complexe ale Poliției, fiind luate în calcul toate variantele.