Evenimentul Zilei > International > Încă un șoc de la savanții chinezi! „Bolnavii sunt contagioși și după dispariția simptomelor”
Încă un șoc de la savanții chinezi! „Bolnavii sunt contagioși și după dispariția simptomelor”

Încă un șoc de la savanții chinezi! „Bolnavii sunt contagioși și după dispariția simptomelor”

Un studiu realizat de savanții chinezi susține că jumătate dintre pacienții care au doar simptome ușoare au virusul în organism chiar și după opt zile de la recuperare, scrie ziarul italian Il Giornale.

Cu alte cuvinte, la mai bine de o săptămână după vindecare, o persoană este încă potențial contagioasă. Este concluzia la care au ajuns specialiștii Centrului de Tratament al Spitalului General din Beijing și cei de la Școala de Medicină Yale. Studiul lor a dost publicat în Jurnalul American de Medicină Respiratorie și Îngrijire Critică.

Echipa de cercetători a examinat 16 pacienți cu o vârstă medie de 35 de ani. Pacienții aveau simptome ușoare (febră, tuse, faringită) și au fost internați la Beijing între 28 ianuarie și 9 februarie. Timpul mediu de incubație a fost de cinci zile. După dispariția simptomelor infecției, pacienții au rămas, însă, contagioși până la opt zile. E vorba numai de unele dintre cazuri, În medie, pacienții au mai avut încă virusul în organism încă două zile și jumătate după recuperare. În cazurile speciale despre care am vorbit, convalescenții au continuat să se răspândească virusul chiar și după o săptămână. Abia atunci rezultatele testului au devenit negative. „Pacienții cu Covid-19 pot rămâne contagioși chiar și după dispariția simptomelor infecției – a explicat autorul principal al lucrării Lixin Xie .

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: