Evenimentul Zilei > Politica > Încă un plagiat în politică! Liviu Dragnea, „PREȘEDINTELE COPY-PASTE”
Încă un plagiat în politică! Liviu Dragnea, „PREȘEDINTELE COPY-PASTE”

Încă un plagiat în politică! Liviu Dragnea, „PREȘEDINTELE COPY-PASTE”

Declarație surprinzătoare a sociologului Vasile Dâncu fost lider al „grupului de la Cluj” despre președintele interimar al PSD, condamnat penal la 1 an de închisoare cu suspendare, în primă instanță, în Dosarul „Referendumul”.

 Într-un interviu acordat, marți, Revistei 22, Dâncu a spus că PSD „se poate reforma, dacă îl va urma pe Dragnea și noua echipă”. „Liviu Dragnea va fi o surpriză plăcută pentru toți care se îndoiesc acum”, a spus Dâncu. Dragnea a prins ideea și a folosit-o, de monstrând că la vîrful PSD e pană de idei originale. Imediat cum a preluat șefia interimară a PSD, Liviu Dragnea a spus că unele schimbări pe care și le dorește să le facă în partid se referă la comunicare: „În ultimele luni de zile PSD n-a avut o voce politică conturată. (…) Oameni cu foarte multă experienţă politică, oameni foarte buni la comunicare, n-au reuşit să transmită tot ceea ce vrea sau a vrut să facă PSD.

„Evenimentul zilei” a observat că multe dintre declaraţiile lui Dragnea de când a preluat şefia PSD coincid cu mesajele date de Dâncu în interviul pentru Revista 22. Vă prezentăm declaraţiile celor doi în oglindă.

Ce a spus sociologul

Despre votul din Comitetul Executiv Național (CExN):

● Este un vot dat unui anumit stil de a face politică și unui anumit tip de leadership Despre Rovana Plumb:


FOTO: Vasile Dâncu FOTO: MARIAN ILIE● Ea este, sau era, vom vedea, iubită de colegi. O femeie luptătoare și un ministru competent. Poziția ei a fost însă ingrată. Îmi pare rău pentru ea, nu cred că a sesizat semnificația momentului.Despre PSD:

● Un nou proiect pentru partid și un proiect de societate, acestea sunt comandamentele cele mai importante pentru PSD.

● Locul celor care militează este în zona PSD, membri sau simpatizanți. În noul statut care va fi aprobat la viitorul congres cred că trebuie propusă o reformă în ceea ce privește instituționalizarea calității de simpatizant.

● Liviu Dragnea va trebui să promoveze tineri, e nevoie de o nouă generație de lideri tineri. Din fosta organizație condusă de Ponta au ajuns deja lideri în echipa mare. Noua generație încă nu este nicăieri.

● Guvernul trebuie să aibă relații de colaborare cu președintele României, pentru că sunt părți ale angrenajului executiv. Războiul dintre Palatul Victoria și Palatul Cotroceni este un joc absurd. Despre referendum:

● Liviu Dragnea nu este condamnat definitiv, iar condamnarea a primit- o și pentru o culpă oarecum colectivă: a chemat oamenii să voteze la referendum. Nu el a stabilit să se facă referendumul, nu el a promovat ceea ce opoziția a numit „lovitura de stat“. Politic, a făcut ceea ce s-a aprobat în organismele USL și PSD.

Ce a spus liderul PSD

Despre votul din Comitetul Executiv Național (CExN):

● S-a votat împotriva unui mod de a face politică. Despre Rovana Plumb:


FOTO: Liviu Dragnea● Rovana Plumb rămâne președinta Consiliului Național, un om politic cu o anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are multe de spus în politică și cu care cred – de fapt, sunt convins – că pot colabora foarte bine. Despre PSD:

● Lucrez la finalizarea unui mic plan concret de acțiuni pentru perioada imediat următoare.

● În PSD trebuie să intre oricine are viziuni de stânga, oameni cărora le pasă de semenii lor să-și găsească în PSD un loc în care să-și poată exprima ideile atât ca membri, cât și ca simpatizanți.

● Este vorba de promovarea în mod efectiv a tinerilor. Dacă ne uităm cu atenție, tinerii sau generația de tineri din generația lui Victor Ponta a urcat deja în echipa mare. La TSD a rămas numai Mihai Sturzu, dar trebuie reîmprospătată garnitura de tineri din TSD.

● Din câte știu eu, Victor Ponta în continuare vrea să aibă o relație instituțională corectă cu Palatul Cotroceni și cu președintele Iohannis. Despre referendum:

● Atunci când eu am fost în fruntea echipei care a condus campania de la referendum, a echipei PSD, cred că am avut în spate 7,4 milioane de români care i-au zis lui Traian Băsescu să plece. Am fost în echipa de conducere a partidului care l-a izgonit pe Traian Băsescu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: