Evenimentul Zilei > Social > Încă un  pas spre normalitate. De luni putem să mergem la cumpărături în mall-uri
Încă un  pas spre normalitate. De luni putem să mergem la cumpărături în mall-uri

Încă un  pas spre normalitate. De luni putem să mergem la cumpărături în mall-uri

Comitetul pentru Situații de Urgență a admis că deschiderea mall-urilor nu mai reprezintă un pericol așa de mare pentru populație, de a se infecta cu noul coronavirus, dacă se vor respecta unele reguli .

În țară sunt peste 9.000 de magazine care abia așteaptă să-și primească vizitatorii. Pentru aceasta centrele comerciale au investit peste o jumătate de milion de euro în măsuri de siguranță și distanțare socială.

În timpul restricțiilor au fost deschise pentru populație doar un sfert din numărul total de magazine din toată țara.

O veste care îi va bucura pe cei care abia așteaptă să meargă la cumpărături este că multe magazine vor redeschide cu reduceri și promoții.

De pe 15 iunie, unele malluri vor avea și câteva magazine închise. De vină ar fi proprietarii centrelor comerciale care au cerut chirie și pe perioada suspendării activității.

Așadar, magazinele din mall-uri rămân închise luni dimineață, când se vor redeschide centrele comerciale din țară. Retailerii vor fi două zile în grevă generală, urmate de alte forme de protest, până vor ajunge la o înțelegere cu proprietarii centrelor comerciale. Proprietarii de magazine cer să le fie anulate chiriile pe perioada cât mall-urile au fost închise în pandemie

„Chirie zero pe perioada cât au fost închise mall-urile din cauza stării de urgență și de alertă”, a anunțat Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv al Organizației Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL).

În malluri vor rămâne în continuare închise restaurantele, cinematografele și locurile de joacă. De luni, se redeschid însă sălile de sport, piscinele exterioare, grădinițele și afterschoolurile, în anumite condiții.

De asemenea, Gabriela Firea, primarul Capitalei a anunțat pe Facebook că „începând din 15 iunie, teatrele și instituțiile de spectacole administrate de Primăria Capitalei se redeschid pentru public și că fiecare instituție își va lua toate măsurile necesare de siguranță pentru artiști și spectator”.

În replică, Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția că „deocamdată, sunt interzise spectacolele desfășurate în spații închise. Și că astfel de inițiative riscă să pună în pericol viața și sănătatea comunităților locale.Iar în cazul în care primarul Capitalei va merge în continuare cu deschiderea teatrelor, Prefectul Bucureștiului va lua măsuri”, potrivit stirileprotv.ro