Este vorba despre unul dintre angajații clubului FC Botoșani, care a fost depistat pozitiv cu în urma efectuării pentru diagnosticarea Covid-19. Acesta este, astfel, acesta fiind al doilea caz din Liga I după cel de la FC Dinamo.

Confirmarea a venit din partea secretarului general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

„A apărut, din păcate, un nou caz de COVID-19 în Liga I. În urma testelor efectuate de lotul şi personalul angajat al FC Botoşani un rezultat a ieşit pozitiv. Nu pot să dezvălui identitatea persoanei respective.

Ca şi în cazul de la Dinamo, se va deschide o anchetă epidemiologică, iar până la finalizarea acesteia se va opri desfăşurarea meciurilor care implică clubul FC Botoşani, conform prevederilor legale stabilite de ordinul comun al Ministerului Tineretului şi Sportului si Ministerul Sănătăţii. Asta incluzând, bineînţeles, meciul cu Universitate Craiova de mâiine”, a menţionat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan.

Meciul Universitatea Craiova – FC Botoşni era programat, vineri, de la ora 20:00, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului din Liga I.

Clubul Dinamo a anunţat, joi, că în urma efectuării testelor Real Time PCR pentru diagnosticarea COVID-19 de către componenţii lotului şi personalului auxiliar, o persoană a fost depistată pozitiv, aceasta fiind izolată la stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ulterior, Liga Profesionistă de Fotbal a suspendat toate meciurile echipei Dinamo, în cadrul căruia a fost depistată o persoană infectată cu COVID-19, până la finalizare anchetei epidemiologice a Direcţiei de Sănătate Publică.

„Chiar dacă meciul de mâine cu FC Botoşani a fost amânat, tot o vom vedea pe Ştiinţa la treabă. Universitatea Craiova va juca un meci amical cu Chindia Târgovişte vineri, în direct la Digi Sport şi pe pagina noastră de Facebook. Ora jocului va fi anunţată mâine dimineaţă”, a anunţat U Craiova pe contul oficial de Facebook.