Evenimentul Zilei > EVZ Special > Încă un mare artist român răpus de Covid-19. Ambasadorul cântecului bucovinean a murit la doar 61 de ani
Încă un mare artist român răpus de Covid-19. Ambasadorul cântecului bucovinean a murit la doar 61 de ani

Încă un mare artist român răpus de Covid-19. Ambasadorul cântecului bucovinean a murit la doar 61 de ani

Marele cântăreț de muzică populară a murit la Spitalul Judeţean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. George Finiş era internat cu o formă gravă de coronavirus.

George Finiș, în vârstă de 61 de ani, a stat mai întâi 7 zile acasă, sub tratamentul medicului de familie. Din păcate nu a răspuns la medicație, iar starea i s-a agravat ușor și când saturația de oxigen i-a scăzut la 80 medicul de familie a recomandat internarea în spital.

Artistul a fost internat pe 25 martie, dar nici la tratamentul administrat la Boli Infecțioase nu a răspuns. Pe 31 martie i s-a schimbat tratamentul și din 2 aprilie a fost mutat la ATI. Era ventilat non-invaziv, însă era conștient și cooperant. De pe 13 aprilie starea lui de sănătate s-a degradat, pe 15 aprilie a fost necesar să fie intubat, iar sâmbătă dimineață a murit.

„Ambasador” al cântecului bucovinean

De-a lungul carierei, a participat la sute de spectacole, festivaluri, unde cu drag a cântat și a încântat publicul cu cântecele sale. A câștigat Trofeul „Floarea din Grădină”, a colaborat cu compozitori și orchestratori cunoscuți (George Sîrbu, Viorel Leancă, Emil Havriliuc, Trifan Leancă, Răzvan Mitoceanu etc.), a înregistrat sute de cântece care vor rămâne mărturie peste timp și vor „vorbi” despre cel care a fost George Finiș, un „ambasador” al cântecului popular bucovinean.

Gheorghe Flutur: „Lumea folclorului autentic este mai săracă după ce l-a pierdut pe George Finiș”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a transmis un mesaj de condoleanțe. Acesta a spus că „lumea folclorului autentic este mai săracă după ce l-a pierdut pe George Finiș, un îndrăgit interpret al cântecului bucovinean. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!” Gheorghe Flutur a ținut să amintească faptul că îndrăgitul interpret de muzică populară George Finiș a marcat 35 de ani de activitate artistică în cadrul spectacolului „Strigă Ștefan de la Putna”, eveniment care a avut loc în 2018, în sala Teatrului „Matei Vișniec”.

De precizat că George Finiș a primit o distincție din partea președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru întreaga activitatea artistică. Mai multe despre impresionanta carieră a marelui artist puteţi citi AICI.