În trenul în care ne-am aflat Constanța-București( IR1584) nu lipsa de organizare sau neatenția au fost principalele probleme pe care le-am întâlnit, ci personalul foarte slab instruit, cu o atitudine șocantă.Trecem peste orice problemă legată de condiții decente, pentru că acestea sunt intens discutate cu fiecare prilej, dar există un proverb care spune  că omul sfințește locul, iar dacă îl aplicăm și în această situație, veți înțelege că este cât se poate de corect.

Povestea uimitoare începe în Gara din Constanța când casiera vinde bilete într-un vagon inexistent(184). Cum ne-am urcat în tren am început să ne căutăm locurile, care supriză, nu existau. Apelăm la șeful de tren, după 10 minute de așteptare ne răspunde sec că nu ne poate ajuta momentan.  Cu alte cuvinte, așteptați în picioare și cu bagajele în brațe să coboare cineva. Interesant de precizat  este că nici controlul nu l-a ajutat să-și dea seama  unde ne sunt locurile pentru că nu existau 4 locuri libere unul lângă altul(așa cum ar fi fost normal).Destul de amabili așteptăm în continuare rezolvarea unei greșeli pe care o putem accepta, pentru că în final, să greșești este omenesc.

 Situația a degenerat ușor, dar sigur. Șeful de tren ne răspunde după 30 de minute de așteptare că nu ne poate ajuta acum și că în plus îl întrerupem din activitate. Atitudinea lui s-a transformat treptat. În momentul în care sesizăm lipsa lui de cooperare, îi cerem să se prezinte. Șeful de tren refuză și urmează un șir de jigniri ,, Sunteți în stare de ebrietate! N-am ce să mai discut. ”, ne întoarce spatele și pleacă.  Evident, scoatem telefonul din buzunar ca să putem filma și îi spunem că avem nevoie de o rezolvare rapidă a situației, pentru că mai avem doar o oră până la destinație, iar noi am plătit pentru a sta pe scaune și pentru a ne depozita bagajele undeva.  Situația devine penibilă când controlorul începe să fugă prin întreg trenul, iar noi încercăm să-l oprim ca să discutăm și să putem rezolva problema. La un momentdat,  după atitudinea ostilă de care ne lovim, șeful de tren cere întăriri de la un coleg care începe să urle, să gesticuleze și să arunce cu cuvinte în stânga și dreapta.  Călătorii au avut parte de un adevărat spectacol. Cum se ajunsese prea departe, apelăm la intervenția unui echipaj de poliție, care să-I calmeze pe angajații CFR, să-I legitimize și să poată rezolva situația scăpată de mult de sub orice control. 

VEZI CONTINUAREA ȘI VIDEO ÎN ZONA DE TINERET