Evenimentul Zilei > Politica > Încă un deputat PSD atacă SUA: Unde erau americanii când ne CĂLCA în picioare Rusia?
Încă un deputat PSD atacă SUA: Unde erau americanii când ne CĂLCA în picioare Rusia?

Încă un deputat PSD atacă SUA: Unde erau americanii când ne CĂLCA în picioare Rusia?

Deputatul PSD Cornel Itu s-a arătat, recent, foarte nemulţumit de reacţiile oficialilor din Statele Unite faţă de deciziile parlamentarilor români. “Ce motiv ar avea aceeaşi superputere să verifice deciziile Parlamentului României, puterea legislativă, prin excelenţă, a statului român?”, a întrebat Itu de la tribuna Camerei Deputaţilor.

În cadrul unei declaraţii politice, intitulată "Unde era Uncle Sam când ne călca în picioare Mama Rusie?", deputatul PSD a lansat un atac dur la adresa Statelor Unite.
“Parlamentul, ca instituţie, este garantul democraţiei în întreaga lume civilizată, şi cred că are acest rol şi în România, prin votul pe care l-au dat cetăţenii acestei ţări pentru fiecare deputat şi senator în parte. Nu cred că se poate discuta despre un raport de subordonare între Parlamentul României şi vreun stat străin, fie şi marea putere SUA.
Totodată, îmi pun o întrebare, cred eu, legitimă: dacă SUA nu şi-a trimis emisarul la Budapesta pentru a-l chestiona pe premierul maghiar cu privire la planurile colonialiste ale statului ungar cu privire la Transilvania, exprimate public, ce motiv ar avea aceeaşi superputere să verifice deciziile Parlamentului României, puterea legislativă, prin excelenţă, a statului român? Închei (cu întreaga consideraţie pentru politica NATO în care este angrenată România în prezent) întrebându-mă şi întrebându-vă: unde erau americanii când ne călca Rusia în al Doilea Război Mondial şi după aceea, ani la rând, până în 1958? În aşteptarea zadarnică a americanilor au murit zeci de mii de români în ceea ce s-a numit coşmarul sovietic. Atunci nu a interesat pe nimeni”, a spus Cornel Itu în Parlament. Declaraţia poate fi citită integral aici.
Atacul lui Itu a venit la puţin timp după vizita în România a asistentei secretarului american de stat pe afaceri europene şi eurasiatice, Victoria Nuland, în urma votului dat de parlamentarii români “Marţea neagră”.
CITIŢI ŞI: Victoria Nuland: Politicul nu trebuie să se AMESTECE în justiţie. ”Indiferent ce partid susţineţi LUPTAŢI pentru o justiţie independentă”

Potrivit site-ului personal, Cornel Itu este vicelider al Grupul parlamentar al Partidului Social Democrat
Itu nu este singurul parlamentar PSD care îşi manifestă violent antipatia faţă de Statele Unite. În noiembrie 2013, deputatul PSD Vasile Mocanu i-a acuzat pe americani că îi foloseşte pe români drept “carne de tun prin diversele lor războaie”. Şi acesta era supărat că guvernul de la Washington s-ar amesteca în treburile României.
“De exemplu, un ins care nu ştia ce-i cu el pe la ambasada SUA în România a fost domnul Gitenstein, care venea din zona lobby-ului american, nu din arealul diplomaţilor de carieră. A devenit un fan al lui Băsescu şi s-a imixtionat în favoarea acestuia în politica românească de câte ori a avut prilejul, nu rareori încălcând toate uzanţele diplomatice. Pentru meritele sale deosebite, acum conduce Fondul Proprietatea”, spunea Mocanu.
CITIŢI ŞI:

  • Deputat PSD, atac VIOLENT împotriva SUA: Ne consideră parteneri buni de a fi CARNE DE TUN prin diversele lor războaie
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: