Încă o veste proastă pentru Simona Halep. Decizie de ultim moment cu privire la turneul „Africa Cares Tennis Challenge 2022” 

Încă o veste proastă pentru Simona Halep. Decizie de ultim moment cu privire la turneul „Africa Cares Tennis Challenge 2022”  Sursa foto: Simona Halep/ Facebook

Decizie incredibilă luată la turneul „Africa Cares Tennis Challenge 2022”, Johannesburg, Africa de Sud, unde urma să joace şi Simona Halep. Organizatorii turneului au făcut un anunț care a luat prin surprinde lumea tenisului. 

„Africa Cares Tennis Challenge 2022”, a fost un eveniment anunțat cu mare fast, după ce Simona Halep, Martina Hingis, Sloane Stephens și Ons Jabeur au anunţat că participă. Dar anunțul că evenimentul nu va mai avea loc, la doar câteva zile după excluderea Simonei Halep, a luat prin surprindere lumea tenisului.

Fără Simona Halep, turneul demonstrativ din Africa s-a anulat

Turneul demonstrativ la care Simona Halep fusese inițial invitată, înainte de a fi suspendată provizoriu din circuitele WTA și ITF, a fost anulat.

Africa Cares Tennis Challenge 2022” a fost amânat pentru o dată ulterioară care urmează să fie stabilită, anunță organizatorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Organizatorii au luat această decizie din cauza numărului mic de bilete vândute, însă fanii care au intenționat să călătorească la Johannesburg pentru a-și vedea jucătoarele favorite sunt revoltați de anunțul sud-africanilor.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în zilele de 3-4 decembrie pe Stadionul DP Wanderers din Johannesburg, Africa de Sud, dar oficialii au anunțat mutarea acestuia pe un stadion mai mic, din cauza vânzărilor nemulțumitoare a biletelor.

Anunţul a fost făcut după schimbarea Simonei Halep cu Pliskova Karolina

Oficialii sud-africani nu au menționat motivul pentru care au luat decizia amânării, la doar câteva ore după ce anunțaseră schimbarea Simonei Halep cu cehoaica Pliskova Karolina, pe tabloul jucătoarelor anunțate.

Cu doar două zile înaintea turneului Africa Cares, al cărui scop era promovarea sportului alb în Africa de Sud, dar şi combaterea violenţei pe bază de gen, organizatorii au anunțat că evenimentul nu va mai avea loc: „Africa Cares Women’s Tennis Challenge anunță cu tristețe că își va amâna evenimentul”.

Organizatorii evenimentului și-au exprimat dezamăgirea că evenimentul nu va mai avea loc, dar încă cred cu tărie că tenisul poate inspira schimbarea”, a fost mesajul postat pe contul oficial de Twitter al turneului.

Săptămâna trecută, organizatorii au scos-o pe Simona Halep de pe afiș, înlocuind-o pe românca suspendată pentru dopaj cu Karolina Pliskova din Cehia, scrie sport.ro.