Evenimentul Zilei > Justitie > Încă o tragedie într-o tabără particulară. Moarte misterioasă: un tânăr de 15 ani a decedat chiar de ziua lui
Încă o tragedie într-o tabără particulară. Moarte misterioasă: un tânăr de 15 ani a decedat chiar de ziua lui

Încă o tragedie într-o tabără particulară. Moarte misterioasă: un tânăr de 15 ani a decedat chiar de ziua lui

Băiatul a petrecut până la două noaptea cu colegii, la hotelul unde era cazat. Primise tort și cadouri, așa că s-a dus la culcare fericit, fără să dea semne că ar avea vreo problemă de sănătate. Dimineață, însă, a fost găsit mort

Tânărul, pe nume Călin, făcea parte dintr-un grup de circa 20 de persoane, foști colegi și dascăli de la Școala Gimnazială „Virgil Mazilescu” din Corabia, județul Olt. Închiriaseră, pentru o săptămână, mai multe camere dintr-un hotel din stațiunea Crivaia, județul Caraș-Severin.

Sâmbătă seara, Călin și o colegă – Doina – și-au sărbătorit ziua de naștere. S-a organizat un foc de tabără, iar copiii au primit, din partea hotelului, tort și sucuri. Petrecerea s-a „spart” la 2 noaptea, când Călin s-a dus la culcare. Duminică, grupul urma să ia micul dejun și să plece spre casă. Călin, însă, nu s-a mai trezit. Colegii săi l-au găsit mort, în pat, cu fața în pernă. Imediat a fost chemată ambulanța, dar când medicii au ajuns la fața locului n-au putut decât să constate decesul. Murise de câteva ore și nu mai putea fi resuscitat. Ei spun că au observat semnele unei asfixii mecanice, care ar fi survenit în timpul nopții. „La fața locului s-a deplasat o echipă de criminaliști, sub coordonarea unui procuror, care au efectuat o cercetare amănunțită. Sunt așteptați să ajungă și părinții copilului. Aceștia au cerut discreție maximă în mediatizarea cazului“, a relatat comisarul Dinu Nicolici de la IPJ Caraș-Severin.Peste două săptămâni, băiatul urma să înceapă cursurile clasei a IX-a la Colegiul Național „A.I. Cuza”, din Corabia.

Mai multe semne de întrebare

Asfixiile mecanice se produc fie prin comprimare (strangulare, comprimare toraco-abdominală), fie prin ocluzia arborelui respirator (sufocare, asfixii cu bol alimentar, înec). Surse medicale spun că atunci când este lipsită de aer, victima se zbate încercând să respire, dar tânărul pare să nu fi făcut asta. Ceea ce îi nelămurește pe anchetatori. O primă ipoteză ar fi aceea că băiatul ar fi consumat alcool sau alte substanțe, fapt negat, însă, vehement, atât de copiii din tabără, cât și de dascălii care îi însoțeau. Apoi, deși tânărul părea a fi sănătos tun, un medic pediatru care însoțea grupul și-a amintit că acesta ar fi fost bolnav în clasele primare, școlarizat la domiciliu timp de un an. Legiștii sunt cei care vor stabili cauza decesului, dar până atunci anchetatorii au deschis un dosar penal pentru moarte suspectă.