Tragedia s-a petrecut la spitalul din Baia Mare. Tânăra care și-a pierdut viața din cauză că a refuzat tratamentul pentru noul coronavirus avea 31 de ani și era însărcinată în luna a cincea. Se pare că ea a refuzat tratamentul din motive religioase, iar medicii nu au avut nici o soluție pentru a o salva.

Femeia a ajuns la spitalul din Baia Mare în urmă cu aproximativ două săptămâni, fiind diagnosticată, în primă fază, cu dublă pneumonie. Ulterior, tânăra a fost testate pentru noul coronavirus, iar rezultatul testului a fost pozitiv.

„S-au respectat protocoalele, iar cadrele medicale au făcut tot ce a fost posibil pentru a-i salva viața, inclusiv transplant de plasmă, însă starea i s-a degradat și a decedat. A avut mai multe boli asociate, inclusiv obezitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Centrului Județean pentru Situații de Urgență, Maramureș, Dan Bucă

Medicii au încercat să-i administreze tratamentul disponibil pentru COVID-19, însă femeia a refuzat invocând motive religioase, spunând că face parte din comunitatea de penticostali din județ. După un timp, femeia a fost convinsă să accepte medicația, însă a fost prea târziu.

„La început a fost reticentă cu privire la tratament. Acolo până la urmă medicii au convins-o să i se administreze tratamentul. Are o confesiune religioasa care nu-i permitea anumite tratamente medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al CJSU, Dan Bucă.

În scurtă vreme, starea ei de sănătate s-a agravat bursc și a fost nevoie să fie intubată, din păcate, organismul nu a rezistat, iar femeia a murit în secția de Terapie Intensivă, conform antena3.ro.

O altă femeie însărcinată în 28 de săptămâni, bolnavă de COVID-19 a decedat în timp ce era transferată de la un spital din Arad către altul din Timișoara. Cazul a fost confirmat de managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu. Tânăra de 38 de ani, însărcinată în 28 de săptămâni, pozitivă COVID-19, urma să fie transferată de la Spitalul Județean Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara

În timpul transportului cu ambulanța, femeia a făcut un stop cardio-respirator și a fost redirecționată către Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Timișoara, însă nu a rezistat.

Breaking News! Covid-19: Tânără însărcinată în 7 luni, moartă între spitale

Mărturia zguduitoare a mamei copilului înjunghiat de tată: „Toată viața lui o să aibă fapta în față”