Aceștia solicită ca Dincă să fie obligat la plata cheltuielilor judiciare.

„Conform prevederilor art. 274, alin. 1 și 2 din C. proc. pen. solicităm obligarea inculpaților la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în cuantum total de 745.629,55 lei”, afirmă procurorii DIICOT în rechizitoriul privind cazul Caracal.

Ei solicită că Gheorghe Dincă să achite suma de 744.129,55 lei, iar Ștefan Risipiteanu, suma de 1.500 lei.

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre pentru răpirea și uciderea Luizei Melencu și Alexandrei Măceșanu, a fost trimis miercuri de DIICOT în instanță, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt. Dincă a făcut cerere de strămutare, aceasta urmând a se judeca curând. El are acum alt avocat din oficiu, iar de vineri se află în Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova.

„Prin rechizitoriul din dată de 10.01.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaților D.G. și R.S., pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol și profanare de cadavre”, anunță DIICOT, referindu-se la Gheorghe Dincă și la Ștefan Risipițeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu.