Evenimentul Zilei > International > Încă 151 de români din Germania au luat Covid-19!
Încă 151 de români din Germania au luat Covid-19!

Încă 151 de români din Germania au luat Covid-19!

Știri proaste continuă să vină de la românii plecați la muncă în Germania. Încă 151 dimtre ei au fost testați pozitiv!

Ministerul Afacerilor Externe informează că, potrivit informaţiilor comunicate joi de autorităţile germane Consulatului General al României la Munchen, până la acest moment 151 de lucrători români de la ferma din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19, unformează Agerpres.

O parte dintre aceştia prezintă simptome uşoare şi alţii sunt asimptomatici.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, autorităţile germane au precizat că toţi lucrătorii confirmaţi cu COVID-19 beneficiază de monitorizare medicală constantă.

Totodată, au confirmat faptul că, pe perioada carantinei, toate costurile legate de cazare şi hrană, plata drepturilor salariale, precum şi acordarea unei indemnizaţii ca despăgubire sunt suportate de către compania angajatoare şi autorităţile germane.

Cu referire la cetăţenii români testaţi negativ pentru COVID-19, MAE menţionează că aceştia au fost retestaţi joi şi, în funcţie de rezultate, va fi analizată posibilitatea reluării activităţii.

„Consulatul General al României la Munchen continuă dialogul cu autorităţile germane, cu reprezentanţii fermei şi cu o parte din lucrătorii români din cadrul fermei şi acordă asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile locale în contextul pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicat.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Munchen – 0049 089553307 şi 0049 08998106143, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al Oficiului consular: 0049 1602087789.

Un studiu german a scos la iveală cauza contaminării cu COVID-19 a românilor care muncesc la abatorul din Germania.
Un studiu german publicat vineri, prezentat de de agenţia EFE, relevă faptul că în cazul focarului de COVID-19 izbucnit la abator, factorul de transmitere masivă a covid l-a reprezentat un ‘superspreader’.
Aceasta este o persoană cu un grad mare de contagiune, care a răspândit virusul pe o distanță de aproximativ opt metri în jurul lui. Distanța depășește 1, 5- 3 metri, care este recomandată a fi păstrată între persoane pentru prevenirea infectării cu virus, potrivit studiului.Temperaturile reduse din interior au condus la contaminarea salariaților abatorului, un alt factor care a favorizat acest lucru fiind și modul de funcționare a sistemelor de aer condiționat, aerisirea proastă a spațiilor de lucru cu aer natural.
Nu a fost lipsit de importanță nici efortul fizic al angajaților, potrivit studiului efectuat de Centrul de Investigaţii pentru Infecţii din Helmholtz, Clinica Universitară din Hamburgo-Eppendorf şi Institutul de Virologie Experimentală Leibniz (HPI), potrivit unui comunicat emis de HZI.e litoral.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: