Evenimentul Zilei > Justitie > Înalta Curte: Procesele lui Dragnea, Udrea şi Bica amânate
Înalta Curte: Procesele lui Dragnea, Udrea şi Bica amânate

Înalta Curte: Procesele lui Dragnea, Udrea şi Bica amânate

Un comunicat al Înaltei Curți de casație și Justiție arată că Adunarea generală a judecătorilor Instanţei supreme a decis ca şedinţele de judecată din 3 şi 10 decembrie de la completurile de 5 judecători (C5) să se amâne.

Decizia are ca efect amânarea mai multor dosare cu termen în decembrie, printre ”beneficiari” numărându-se Liviu Dragnea, Elena Udrea și Alina Bica. Este de așteptat ca termenele următoare să fie abia anul viitor, când vor ajunge la noile C5-uri ce vor fi trase la sorţi pentru 2019, au explicat surse judiciare pentru G4Media.

„Urmare a deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018 (…) există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu îşi pot desfăşura activitatea de judecată (…) Au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018 completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018, vor acorda noi termene de judecată”, arată comunicatul ÎCCJ.

Pe 3 decembrie urma să aibă loc un nou termen în apelul din procesul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a primit la fond 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Pe 10 decembrie sunt programate două contestaţii în anulare depuse recent de Alina Bica şi Elena Udrea, aflate în puşcărie în Costa Rica.