Decizia are ca efect amânarea mai multor dosare cu termen în decembrie, printre ”beneficiari” numărându-se Liviu Dragnea, Elena Udrea și Alina Bica. Este de așteptat ca termenele următoare să fie abia anul viitor, când vor ajunge la noile C5-uri ce vor fi trase la sorţi pentru 2019, au explicat surse judiciare pentru G4Media.

„Urmare a deciziei Curţii Constituţionale prin care s-a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională şi a hotărârii Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a suspendat executarea Hotărârii Colegiului de conducere nr. 137 din 8 noiembrie 2018 (…) există un blocaj în funcţionarea completurilor de 5 judecători care nu îşi pot desfăşura activitatea de judecată (…) Au fost exprimate 62 de opinii în sensul că la şedinţele de judecată planificate pentru datele de 3 şi 10 decembrie 2018 completurile de 5 judecători, în compunerea rezultată din tragerea la sorţi ce a avut loc la data de 9 noiembrie 2018, vor acorda noi termene de judecată”, arată comunicatul ÎCCJ.

Pe 3 decembrie urma să aibă loc un nou termen în apelul din procesul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a primit la fond 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare. Pe 10 decembrie sunt programate două contestaţii în anulare depuse recent de Alina Bica şi Elena Udrea, aflate în puşcărie în Costa Rica.

Te-ar putea interesa și: