Evenimentul Zilei > Actualitate > Înaintea competițiilor, Timișoara Saracens a definitivat componența băncii tehnice: Sosene, principal, Ulises, secund
Înaintea competițiilor, Timișoara Saracens a definitivat componența băncii tehnice: Sosene, principal, Ulises, secund

Înaintea competițiilor, Timișoara Saracens a definitivat componența băncii tehnice: Sosene, principal, Ulises, secund

Sosene Anesi începe al șaptelea sezon alături de Timișoara Saracens, și cel de-al patrulea în care este antrenor. Tânărul tehnician a fost atât principal cât și secund în mai multe rânduri și a câștigat până acum tot ce putea câștiga cu Timișoara. Cu Sosesne antrenor principal, banca tehnică de la Timișoara saracens se completează în sezonul competițional 2018/19 cu Ulises Gamboa, care revine la Timișoara.

Considerăm că este momentul să le dăm credit lui Sosene Anesi și Ulises Gamboa pentru sezonul ce urmează și am decis semnarea contractelor pentru 2018/19. Nu vor avea o misiune ușoară, având în vedere competițiile în care vom fi angrenați – Cupa Regelui, Superliga, Challenge Cup și Cupa României – dar profesionalismul și implicarea de care au dat dovadă până acum ne-au convins că în acest moment ei sunt potriviți să continue munca începută anul trecut. Ne bucură faptul că au acceptat propunerea clubului și provocarea de a conduce echipa în noul sezon și avem încredere că vor face echipă bună, la fel ca și până acum” , spune Attila Brosovszki, managerul general al clubului.

Întrebat despre adversarii din grupa Challenge Cup, pe care campionii României îi va întâlni în toamna europeană, Sosene Anesi s-a declarat norocos să antreneze echipa care în sezonul 2018/19 participă la Challenge Cup: ”Va fi cea de-a doua participare pentru noi și cred că experiența europeană începută în 2015 și concluziile la care am ajuns în 2016, atât ca și club, cât și ca echipă ne vor fi foarte utile în noul sezon. Mai mult decât orice, jucătorii noștri au putut beneficia de experiența europeană. În Challenge Cup 2016/17 am avut parte de adversari extrem de competitivi și deși am suferit înfrângeri grele, am învățat care sunt cerințele la un asemnea nivel. Știm că în sezonul acesta ne va fi greu în grupa pe care o avem, dar nu avem nimic de pierdut. Vor fi cerințe mari și provocări pe măsură pentru toți cei implicați pentru a ne asigura că în toamnă vom fi bine pregătiți. În același timp, suntem foarte bucuroși că vom avea ocazia să jucăm la un nivel atât de înalt. Ca antrenor trebuie să ai în vedere imaginea de ansamblu a echipei, așa că am încredere în băieții mei și sunt convins că ne putem îmbunătăți performanța și putem provoca aceste echipe cu o mai mare experiență. Sunt extrem de motivat să începem pregătirile și sunt sigur că și jucătorii gândesc la fel, iar în același timp, știu că putem învăța din experiențele anterioare”

La rândul său, Ulises Gamboa a vorbit despre revenirea la Timișoara și despre provocările noului sezon: „Participarea în Challenge Cup 2018/19 va fi o provocare pentru toți, vom avea ocazia să înfruntăm echipe puternice din Europa. Vom reprezenta România și Superliga în această competiție și ca echipă va trebui să muncim mult pentru a fi la înălțime, dar așa cum spun mereu: nu avem ce pierde, ori vom învinge, ori vom învăța”.