Editura Evenimentul si Capital

În timp ce tu dormeai - o carte scrisă în metrou

Autor: | | 0 Comentarii | 618 Vizualizari

Din 3 septembrie, cartea jurnalistului Horia Ghibuțiu, #ÎnTimpCeTuDormeai, publicată de editura Trei, va fi disponibilă în librăriile din toată țara

Cu o experiență jurnalistică de peste 28 de ani în presa scrisă, TV, radio și online, Horia Ghibuțiu debutează ca scriitor, cu un volum inedit, născut din ideile și notițele publicate inițial pe Facebook pentru prietenii săi. Postările au fost primite cu entuziasm de către cititori și au devenit în scurt timp foarte așteptate de aceștia, moment în care Horia Ghibuțiu și-a dat seama că acest proiect are toate șansele de a deveni o carte. Autorul recunoaște că, din momentul în care i-a încolțit în minte această idee, a fost mai degrabă preocupat de conținutul mesajelor publicate, decât de lungimea acestora.

Volumul #ÎnTimpCeTuDormeai cuprinde însemnările de pe parcursul a patru luni, făcute de Horia Ghibuțiu în fiecare dimineață în metrou, pe drum spre serviciu. „Vreme de nouă luni (ultimele patru, reflectate aici) m-am trezit de cinci ori pe săptămână la ora 3:45, am plecat de acasă cel târziu la 4:50 și am ajuns la birou nu mai târziu de 5:25 — a fost o singură excepție, în toamna lui 2017, când s-a defectat metroul la Crângași și am fost nevoit să iau taxiul. Pentru celelalte detalii legate de modul în care s-a născut acest serial virtual, mă tem că va fi nevoie să citiți până la ultima postare”, povestește autorul.

Pe lângă postările publicate pe rețelele de socializare, cartea cuprinde o serie de alte capitole importante, unul dintre ele fiind intitulat #InTimpCeEramZiarist, dedicat uneia dintre cele mai frumoase și tumultuoase perioade din viața lui Horia Ghibuțiu: începuturile sale în presa scrisă, în 1990. Detalii cu totul și cu totul inedite din acea perioadă sunt dezvăluite în acest capitol, în care se vor regăsi mulți dintre colegii și oamenii care l-au marcat pe tânărul Horia Ghibuțiu și care au trasat totodată destinul presei românești.

Sunt nespus de încântat de faptul că notițele mele matinale au ajuns o carte - „#ÎnTimpCeTuDormeai” (Editura Trei, 2018)! Nu vă lăsați păcăliți de forma acestei cărți ce aparent grupează niște postări din Social Media. De fapt, fiecare text e un mic exercițiu jurnalistic înglobând neliniștile mele legate de condiția media, a comunicării în general, din acest mileniu. Cred că publicarea acestui așa-zis jurnal al mersului la serviciu într-un volum transformă cronicile clipei în ceva durabil, concret, năzuibil - așa cum e dragul meu tipar. Partea a doua cărții, #ÎnTimpCeEramZiarist, e un omagiu adus începuturilor, perioadei romantice și efervescente în care am intrat în presă, de unde, până în ziua de azi, n-am mai ieșit. Mi-ar plăcea să ajungeți, după ce veți citi această carte, la concluzia că se citește repede și se uită greu. Cel puțin, eu asta mi-am propus!”, dezvăluie Horia Ghibuțiu.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul editurii Trei:

Asta-i culmea culmilor! Unde a fost fotografiat Grigore Lese, dupa scandalul de la Targu Lapus! Fanii au luat foc

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro

Zăpada

38,00Lei

Viscolul

24,00Lei

Generation P

26,00Lei

libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI