Însă din ce în ce mai mulți specialiști avertizează că nici o categorie de vîrstă nu este vulnerabilă în fața pandemiei Covid-19.

După ce Franța a înregistrat decesul primului pacient minor infectat cu SARS-CoV-2 (Julie, o adolescentă în vârstă de 16 ani), americanii au aflat cu stupoare de decesul unui copil care nu împlinise încă un an și care a sucombat în urma contactării coronavirus.

Un copil cu vârsta de sub un an a decedat în statul Illinois, ucis de Covid-19, au anunțat, sâmbătă, autoritățile din acest stat, scrie Europe 1.

„Astăzi, am informații teribil de triste de raportat. Printre decesele din ultimele 24 de ore se numără și un copil foarte mic”, a declarat guvernatorul JB Pritzker, la o conferință de presă. „Știu cât de dificil este de acceptat această informație”, a adăugat el.

Departamentul Sănătății din Illinois nu a precizat dacă bebelușul suferea și de alte patologii ci doar că nu împlinise încă un an.

Până acum, persoanele tinere au fost rar victimele pandemiei Covid-19.

Cercetări publicate în revista Pediatrics referitoare la 2100 de copii infectați cu SARS-CoV-2 în China au evidențiat un singur deces, un adolescent în vârstă de 14 ani.

Statele Unite au devenit țara cu cel mai mare număr de infectări cu noul coronavirus, aproape 120.000 de cazuri iar peste 2000 de persoane au decedat.