În Spania, românii sunt cei mai numeroşi străini

În Spania, românii sunt cei mai numeroşi străini

Ultimele date ale Institutul Naţional de Statistică spaniol (INE) arată că în Spania trăiesc 728 de mii de români. În ultimul an, comunitatea românească a înregistrat cel mai ridicat indice de creştere – 38,3%, fiind acum cea mai numeroasă din Spania, înaintea colectivului marocanilor care numără 644.688 şi ecuadorienilor (420.110).

În 2007, peste 200 de mii de români s-au stabilit în Spania şi acum colectivul a ajuns la numărul record de 728.967 de membri.

Ceea ce bănuia toată lumea s-a adeverit: suntem comunitatea străină cea mai importantă. Acest lucru poate fi exploatat de forţele politice spaniole la alegerile europene, care vor căuta de această dată şi votul nostru.

Potrivit INE, la 1 ianuarie 2008, Spania avea o populaţie de 46,06 milioane de locuitori, din aceştia 5,22 milioane - reprezentând 11,3 la sută din întreaga sa populaţie - fiind străinii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Numărul acestora este însă cu aproape un milion mai mare decât cu un an în urmă. Potrivit INE, la începutul lui 2007 numărul străinilor din Spania era de 4,5 milioane.

CITEŞTE ŞI: Spania are nevoie de imigranţii români                                Romanii, cei mai multi imigranti din Spania