Evenimentul Zilei > International > În sfârşit, Regina Elisabeta a luat decizia! Avem Breaking news în Marea Britanie
În sfârşit, Regina Elisabeta a luat decizia! Avem Breaking news în Marea Britanie

În sfârşit, Regina Elisabeta a luat decizia! Avem Breaking news în Marea Britanie

Presa din Marea Britanie a difuzat în regim de Breaking news ştirea conform căreia Regina Elisabeta a II-a i-a acordat permisiunea premierului Boris Johnson să facă mişcare în grădinile Palatului Buckingham.

Ziarul The Telegraph, citat de Agerpres, anunţă că exerciţiile fizice fac parte din eforturile prim-ministrului britanic de a-şi continua recuperarea după infectarea cu COVID-19.

În plus, această decizie mai are încă un efect: îi uşurează lui Johnson procedurile cu privire la luarea măsurilor de securitate, având vedere obiceiul său zilnic binecunoscut de a alerga în spaţii publice.

Având în vedere că reşedinţa Reginei Elisabeta din Londra dispune de o grădină mare şi de un teren de tenis în aer liber, Boris Johnson poate practica nestingherit orice activitate sportivă.

Sursa citată a publicat şi o fotografie cu premierul în vârstă de 55 de ani chiar în momentul sosirii acestuia la reşedinţa sa oficială şi biroul din Downing Street, după exerciţiile fizice.

Înaltul demnitar britanic purta un tricou roşu, pantaloni scurţi albaştri şi încălţăminte sport. O sursă din cadrul palatului a spuns că în trecut li s-a oferit şi altor premieri permisiunea de a face mişcare în grădinile celebrului Palat Buckingham.

Nu este prima activitate de acest gen pentru Boris Johnson, care nu demult a fost văzut făcând jogging în grădinile Palatului Lambeth, reşedinţa oficială din Londra a Arhiepiscopului de Canterbury, şeful Bisericii Anglicane.

Palatul Buckingham este în prezent închis pentru turişti din cauza pandemiei de coronavirus, iar Regina Elisabeta a II-a, 94 de ani, şi soţul ei, prinţul Philip, 98 de ani, au părăsit Londra şi s-au mutat la Castelul Windsor.

Măsura luată de cuplul regal a fost luată încă din luna martie.

Plecarea de la Palatul Buckingam are legătură cu unele dintre cele mai mari pierderi financiare pe care le-a resimţit Familia Regală Britanică cel puţin în ultimul deceniu

The Sun titrează că gaura în finanţe este provocată în principal de închiderea celor mai importante castele care aduceau venituri anuale însemnate feţelor regale.

Astfel, la o primă analiză, Regina Elisabeta poate suferi o pierdere de 18 milioane lire sterline după ce a fost nevoită să închidă locurile care atrăgeau milioane de turiști din toată lumea.

Această cifră este valabilă pentru doar câteva luni de închidere a domeniilor, dar ea poate ajunge mai mare dacă blocajul impus de coronavirusul chinezesc va continua o perioadă mai lungă.

Spre exemplu, numai Palatul Buckingham aducea 12 milioane lire sterline pe an pentru Familia Regală, în timp ce Castelul Windsor genera de obicei 25 milioane lire sterline pe an.