Evenimentul Zilei > Actualitate > În primăvară începe reabilitarea termică a 250.000 de apartamente
În primăvară începe reabilitarea termică a 250.000 de apartamente

În primăvară începe reabilitarea termică a 250.000 de apartamente

Lucrările pentru reabilitarea termică a 250.000 de apartamente ar putea ăncepe la finalul primăvarii, potrivit ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

„În 2012 intenţionăm să începem reabilitarea termică pentru 250.000 de apartamente. Printre reuşitele din 2011 în a găsi finanţări şi din alte surse se numără acordul CE de a primi fonduri europene din realocările de la programele sectoriale. Sumele vor veni la MDRT pentru finanţarea proiectelor de reabilitare termică. La finalul primăverii vom demara lucrări pentru 250.000 apartamente. Ne propunem să folosim parteneriatul public privat. Suntem printre cei care au forţat aprobarea acestei legi pentru că este important să ai această resursă când de la bugetul de stat nu sunt sume suficiente”, a declarat oficialul MDRT.

Elena Udrea a menţionat şi care vor fi principalele obiective ale ministerului pe care îl conduce anul viitor. Printre acestea se numără realizarea cadastrului naţional. „La finalul lui ianuarie, sper să găsim partenerul privat. Avem oferta de la Samsung, dar mai sunt şi alte companii interesate”, a menţionat Udrea.

O prioritate este finalizarea investiţiilor cu 80% grad de implicare a statului. „Vom plăti facturile pentru lucrările finanţate de minister, în special pentru drumuri, apa, canalizare, adică peste 1,1 miliarde lei. Speram să intrăm cu o datorie de 500 – 600 milioane lei în 2012”, a precizat ministrul.

Udrea a declarat că actul normativ privind locuinţele pentru tineri în regim ANL construite prin parteneriat public privat va intra, miercuri, în şedinţă de Guvern. De asemenea, ministrul Udrea a declarat că în 2012 va începe reabilitarea Cazinoului din Constanţa, existând deja studiul de fezabilitate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: