Evenimentul Zilei > Politica > În PNL nu s-a făcut curat doar cu Chiuariu
În PNL nu s-a făcut curat doar cu Chiuariu

În PNL nu s-a făcut curat doar cu Chiuariu

Alţi trei parlamentari PNL ar trebui să părăsească partidul după modelul Tudor Chiuariu. Sub incidenţa Statutului noului PNL, dar şi a precedentului dat de decizia luată în cazul Chiuariu, alţi doi deputaţi PNL, Thuma Hubert și Verginel Gireadă, riscă să fie excluși din partid. Un alt caz, care ar intra sub incidenţa Statutului PNL în sensul suspendării de drept din calitatea de membru de partid, este cel al senatorului Dian Popescu.

 Ieri, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, pentru mediafax. ro, că Statutul se va aplica „invariabil pentru toţi, în aceeaşi măsură”.

Deputatul Thuma Hubert a fost condamnat definitiv, la șase luni de închisoare, într-un dosar de corupţie, dar ICCJ i-a suspendat pedeapsa pe durata unui termen de încercare de doi ani şi şase luni. De asemenea, Verginel Gireadă a fost condamnat definitiv, în 2012, de Curtea de Apel Cluj pentru abuz în serviciu şi uz de fals. Dian Popescu a fost condamnat de ÎCCJ, în primă instanţă, pentru complicitate la abuz în serviciu la cinci luni de închisoare cu suspendare. „Aşadar, domnilor, întrebarea care se pune este: până la urmă cum rămâne cu statutul?. S-a schimbat sau Tudor, Hubert şi Verginel vor rămâne în continuare alături de PNL şi pentru PNL?. Vorba onorabilului Farfuridi, «să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic»”, i-a ironizat senatorul PSD Liviu Pop pe liberali.