S-a deschis prima cameră de gardă online. Urgențele medicale vor fi rezolvate de la distanță, în sistem video-call medic-pacient.

În acest context, pentru a veni în preîntâmpinarea celor care au nevoie de consultanță de urgență, dar și pentru a oferi posibilitatea medicilor de a oferi asistență medicală fără deplasarea la pacient, se lansează prima cameră de gardă online.

Aplicația, disponibilă atât în variantă web, cât și mobile app, va pune în legătură directă, prin video-call, pacienți cu medici din peste 50 de specialități medicale, disponibili să răspundă întrebărilor la orice oră din zi sau din noapte.

Se caută medici pentru prima cameră de gardă online

În acest moment, platforma este deschisă medicilor pentru înscrierea în prima cameră de gardă online. Medicii sunt invitați să își creeze un cont gratuit, oferindu-și astfel disponibilitatea de a oferi sprijin medical pacienților din întreaga țară.

Peste 200 de medici din toate specialitățile medicale și pe toate gradele de specializare sunt deja parteneri în cadrul platformei.

Pentru serviciile oferite, medicii din camera de gardă online sunt remunerați în sistem shared revenue. Adică 50% din costul consultului de la distanță revine medicului respectiv, plata realizându-se automatizat, în contul personal al medicului imediat după finalizarea fiecărui apel.

Medicii își pot crea propria echipă, care sa răspundă și să îi reprezinte pe aceștia în preluarea urgențelor. Medicii titulari ai contului stabilesc răspunsul final și după caz rețeta aferenta. Fiecare partener decide când să preia apeluri din cadrul platformei.

Pacienții au acces rapid la consiliere medicală prin camera de garda online

Odată lansată oficial prima cameră de gardă online, pacienții își vor putea crea un cont pe www.cameradegarda.app sau în aplicația ce va fi disponibilă atât pe iOS, cât și Android, pentru a putea beneficia de suport medical din partea a sute de medici din întreaga țară.

Descărcarea aplicației și înscrierea în platformă sunt gratuite. Pacienții plătesc doar în momentul în care apelează un medic din camera de gardă online, iar tariful diferă în funcție de gradul de specializare al acestuia. Pacientul va selecta specializarea medicală de interes și gradul de specializare al medicului cu care și-ar dori să intre în contact prin video-call, iar primul medic disponibil va răspunde apelului său.

În timpul apelului și, în funcție de solicitările medicului care oferă consultul medical, pacientul va putea încărca fișiere cu rezultatele unor analize medicale sau alte tratamente anterioare. La finalul consultației, pacientul va primi de la medicul cu care a vorbit un raport medical, dar și o rețetă cu planul de tratament, dacă este cazul.