Chiar în timp ce DIICOT se ocupa de ancheta din Caracal, în care sunt cercetate disparițiile și răpirile Alexandrei Măceșanu, de 15 ani, și Luizei Melencu, de 18 ani, la Constanța, un individ de 29 de ani ținea sechestrată o altă fată, de 16 ani.

Drama tinerei a ieșit la iveală după ce proxenetul, care s-a dovedit a fi și traficant de droguri, a fost descoperit după ce adolescenta a fost bătută în așa hal încât a necesitat îngrijiri medicale.

Concret, DIICOT precizează că trei persoane au fost reținute și, apoi, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cei trei sunt acuzați de trafic de minori, proxenetism, introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.

„În fapt s-a reținut că, în cursul anului 2019, inculpatul D. A.-R., în vârstă de 29 de ani, a recrutat, determinat și exploatat sexual o minoră, în vârstă de 16 ani, pe raza județelor Sibiu și Constanța, în vederea obținerii de foloase materiale. Minora a fost transportată la domiciliul inculpatului D.A.-R., în municipiul Sibiu, unde a fost determinată să practice prostituția timp de aproximativ 2 săptămâni, în folosul inculpatului. Ulterior, victima minoră a fost transportată și adăpostită într-un apartament închiriat din municipiul Constanța, unde a continuat să practice prostituția. După o săptămână, nemulțumit de încasări, inculpatul D. A.-R. i-a propus victimei să revină în municipiul Sibiu, iar la refuzul acesteia, inculpatul a recurs la agresiuni fizice, provocându-i leziuni ce au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii precizează că „în vederea exploatării sexuale a victimei minore, inculpatul a publicat mai multe anunțuri pe diferite site-uri de profil”.

Procurorii au mai precizat că, miercuri, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare pe raza județului Constanța – 3 în localitatea Techirghiol și una în orașul Eforie. „La locuințele inculpaților au fost identificate și ridicate 276 de comprimate ecstasy, 565 grame de cannabis, 35 de plicuri conținând substanțe cu efect psihoactiv, 8 telefoane mobile și 7 cartele SIM, 2 grindere, 2 cântare electronice, suma de 2.300 lei, precum și documente cu valoare probatorie”, se arată în comunicatul DIICOT.

În urma cercetărilor a reieșit faptul că, „în cursul anilor 2017 – 2019, inculpatul D. A.-R., în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a procurat din Olanda şi introdus în țară, fără drept, mai multe colete conținând disimulate cantități importante de droguri, pe care ulterior le-a comercializat pe piață ilicită din județul Constanța atât personal cât și prin intermediul celorlalți inculpați, obținând astfel foloase materiale injuste”.
Suportul de specialitate în acest caz a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul polițiștilor din cadrul IPJ Constanța și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile „Tomis” Constanța.