Londonezii și turiștii care se află în trecere prin capitala englezească vor avea parte de o surpriză în următoarele două săptămâni. Acest anunț se adresează doar celor care sunt dispuși să dea 800 de lire pe o friptură.

Maestrul bucătar de origine turcă, Salt Bae, deschide un nou restaurant unde va servi fripturi acoperite în aur de 24 de karate.

Localul de lux va fi inaugurat pe 17 mai, prima zi în care va fi permis accesul clienților în interior.

Salt Bae și-a construit faima și cariera în ultimii patru ani grație modului de a găti și mai ales de a prezenta ceea ce gătește, dar și pentru că a gătit pentru zeci de vedete din film și sport, printre ei Leonardo di Caprio și David Beckham.

El are lanțuri de restaurante în Turcia, Grecia și Emiratele Arabe Unite, și de pe 17 mai, și primul local din Marea Britanie.

Istoria lui Salt Bae

După numele său real, Nusret Gökçe s-a născut în Erzurum , Turcia. Situația financiară pe care o avea familia sa, l-a obligat să părăsească școala în clasa a VI-a pentru a lucra ca ucenic de măcelar în districtul Kadıköy din Istanbul .

Gökçe a fost implicat în activități caritabile, cum ar fi construirea unei școli în orașul său natal Erzurum.

Gökçe a vizitat mai multe țări, inclusiv Argentina și Statele Unite. Între 2007 și 2010, a lucrat gratuit în restaurante locale, pentru a câștiga experiență ca bucătar și restaurator . După întoarcerea sa în Turcia, Gökçe și-a deschis primul restaurant la Istanbul în 2010 și mai târziu a deschis un restaurant Dubai în 2014.

Din 2020 , Nusr-Et are sucursale în Abu Dhabi și Dubai în Emiratele Arabe Unite ; Doha în Qatar ; Ankara , Bodrum , Istanbul și Marmaris în Turcia; Jeddah în Arabia Saudită ; Mykonos în Grecia ; Miami , New York , Boston și Dallas în Statele Unite.