Evenimentul Zilei > Sport > În Liga I, fotbalul se joacă pe teren, dar se decide la comisii
În Liga I, fotbalul se joacă pe teren, dar se decide la comisii

În Liga I, fotbalul se joacă pe teren, dar se decide la comisii

Nici nu a început bine campionatul și a apărut primul scandal de amploare. Petrolul a învins, în deplasare, pe FC Brașov (scor 1-0), dar „stegarii” contestă dreptul de joc al portarului Pecanha și amenință că vor merge la TAS.

Membrii Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne nu au avut prea mult timp să respire. Forul internațional va fi luat cu asalt, din nou, de către români, chiar dacă din Liga I nu s-a disputat decât o etapă.

I-a încurcat Cupa Ligii

Dihonia a apărut la pauza meciului pe care Petrolul Ploiești l-a câștigat în deplasare, cu cei de la FC Brașov, scor 1-0, duminică seara. Oficialii gazdelor au contestat dreptul de joc al goalkeeperului Peterson Pecanha. Motivația a fost simplă. Brazilianul a primit o suspendare de două etape, după eliminarea din penultima etapă a sezonului trecut, din meciul cu Steaua.

Pecanha (foto mic) a ispăşit o etapă în ultima rundă, cu formația Corona Braşov, iar prahovenii au considerat că cea de-a doua etapă a avut loc în meciul cu „U” Cluj, din Cupa Ligii.

Însă, brașovenii susțin că meciul din competiția nou înființată nu are caracter oficial și vor să câștige la „masa verde”. „Nici nu trebuia să facem noi contestația, cei de la LPF trebuie să se autosesizeze. Sunt convins că vom avea câștig de cauză în România. Dacă nu, mergem la TAS”, a spus Constantin Zotta, președintele brașovenilor.

Și Astra are aceeași problemă

Un scandal identic îi vizează și pe cei de la Astra Giurgiu, care l-au folosit pe Denis Alibec în meciul cu Concordia Chiajna (scor 0-2). Ieri, cei de la LPF au precizat că Pecanha și Alibec aveau drept de joc, pentru că meciurile din Cupa Ligii au fost oficiale. În consecință, dacă brașovenii se vor ține de cuvânt, cazul va ajunge la TAS.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: