Evenimentul Zilei > Justitie > În lacrimi la proces. Alina Bica a plâns de nervi după ce a auzit ce a spus denunţătorul
În lacrimi la proces. Alina Bica a plâns de nervi după ce a auzit ce a spus denunţătorul

În lacrimi la proces. Alina Bica a plâns de nervi după ce a auzit ce a spus denunţătorul

Pe fosta șefă a DIICOT au lăsat-o nervii, ieri, în sala de judecată, la procesul privind favorizarea lui Horia Simu, după ce Ionuț Mihăilescu, cel care a denunțat-o inițial, a refuzat să dea declarații

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a continuat, ieri, audierile de martori în procesul în care Alina Bica este acuzată că ar fi luat mită pe vremea când era la şefia DIICOT, pentru a-l scăpa de un dosar pe omul de afaceri Horia Simu. În acest dosar, fostul ei consilier, Ionuţ Mihăilescu, a denunţat-o că ar fi primit mită 17.500 de euro.

Numai că Ionuț Mihăilescu, odată ajuns în faţa magistraţilor Instanţei Supreme, a intrat în silenzio stampa și nu a vrut să spună un cuvânt în acest proces, spre exasperarea procurorului, dar și a Alinei Bica, ambii neputând să-i pună întrebări.

Primul a cerut judecătorilor să transmită încheierea de şedinţă la DNA, întrucât procurorii vor deschide pe numele lui dosar penal pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului. Bica a spus, printre lacrimi, că a stat 52 de zile în arest preventiv în baza denunţului formulat de Ionuţ Mihăilescu, iar acum nu îi poate adresa nicio întrebare. „Am făcut 52 de zile de arest pe baza denunţului. Acum vine cu tupeu…Cum e posibil să nu reacţioneze nimeni?! Şi-a bătut joc de viaţa mea!”, a spus Alina Bica intrigată de poziţia procesuală a fostului ei consilier.

„Strategia” denunţătorului

Ionuţ Mihăilescu a refuzat să dea o declarație în faţa instanţei: „Aleg să nu dau declaraţii în cauză, întrucât dacă aş face referire la doamna Bica, acest lucru se poate răsfrânge asupra mea în cadrul celuilalt proces penal în care eu şi doamna Alina Bica avem calitate de coinculpaţi. Am în vedere că orice afirmaţie tendenţioasă, nereală, pe care doamna Bica ar putea să o facă pe parcursul cercetării judecătoreşti în celălalt proces, ar putea afecta modalitatea de desfăşurare a procesului în ceea ce mă priveşte. În celălalt dosar am iniţiat demersuri pentru a stopa cercetarea judecătorească prin acord de recunoaştere a vinovăţiei. Aleg să nu răspund la nicio întrebare”, a declarat Ionuţ Mihăilescu.

„Celălalt dosar” la care a făcut referire Ionuţ Mihăilescu este cel în care Alina Bica este acuzată de infracţiuni de corupţie comise pe vremea când aceasta era în comisia de despăgubiri a ANRP. „Recunosc faptele așa cum au fost descrise în actul de sesizare. Recunosc și probele aduse de Parchet, pe care le consider logice. Recunosc implicarea mea în intermedierea relației dintre Alin Cocoș și Alina Bica”, a declarat Ionuț Mihăilescu, în dosarul în care obiectul infracţiunilor îl constituie un teren de peste 4.400 mp la Snagov.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: