Vedeta de televiziune a dorit ca în localitatea sibiană Porumbacu de Sus, acolo unde şi-a petrecut copilăria să dezvolte  un adevărat paradis turistic din dorinţa de a-i aduce şi pe alţii să descopere frumuseţea satului.

Vedeta tv are legături mai mult decât puternice cu Porumbacu de Sus. Bunicul din partea tatălui jurnalistei s-a născut în acest sat, iar în copilărie Andreea Esca şi-a petrecut cele mai multe dintre vacanţele de vară aici, alături de tatăl ei, la sora bunicului

Aici, Andreea Esca a recondiţionat şi utilat mai multe casepe care le-a oferit turiştilor care vor să vină în această zonă.

Porumbacu de Sus se află în Mărginimea Sibiului, la aproape 40 km de Sibiu, pe drumul ce duce spre Braşov și la poalele celui de al doilea vârf al Carpaților, Negoiu (2535 m).

„Am făcut o ciorbă de burtă şi avem peşte prospăt de pus pe grătar. Prăjiturile cu zmeură culeasă de la noi din curte sunt un deliciu. Preotul e invitatul nostru la cină. Părintele a cununat un cuplu de rromi şi va ajunge curând. Camerele noastre sunt ocupate toate. Au venit şi copiii de la Bucureşti şi s-a umplut casa. Dar ştiu unde puteţi să vă cazaţi în noaptea asta. Casele ţigăneşti ale Andreei Esca! Acolo sigur mai găsiţi loc. Cum, nu ştiţi? Are la noi aici în sat, câteva pensiuni. Sunt case ca la Muzeul Satului! Sigur o să vă placă. De câţiva ani, recondiţionează casele cumpărate de la localnici”, spune domnul Codin , administratorul complexului turistic

În Porumbacu de Sus încă mai poți admira duminica la biserică portul popular al celor ce vin să se roage. Aici încă mai poți bea o cană cu lapte proaspăt şi poţi vedea bivoliţele întorcându-se de la păscut, în ciurdă. Mai poți, de asemenea, să zăboveşti lângă un cioban în timp ce degusţi puțină brânză de oaie. Te poți bucura de natură și de ulițele satului, așa cum puțini dintre noi am avut parte în copilărie. Pentru orăşenii care caută localuri de lux, e clar că aici nu e locul potrivit pentru ei.

„Nu ştiu cum să fac să le spun oamenilor că sunt atât de bogaţi prin tradiţia pe care o au încât trebuie doar s-o păstreze. Nu vrem ca cineva să aducă oraşul la ţară! Că de aia vin oamenii la ţară, să vadă tradiţie, să regăsească ceva. Nu poţi să regăseşti ceva dacă vii şi găseşti nişte lucruri noi care nu au nicio legătură cu locul acesta. Trebuie să păstraţi ce aveţi, trebuie să încercaţi să refaceţi ceea ce aţi avut. Sigur, cu confortul de rigoare dar nu schimbând complet felul în care arată, că e păcat. Sunteţi aşa de bogaţi, trăiţi în fiecare zi înt-un loc atât de bogat, pe care trebuie să-l preţuiţi şi, cu siguranţă, pe termen lung, va fi un şi mai mare câştig pentru toţi. Haideţi să păstrăm ce avem! (…)

Avem un loc aşa de frumos, vreau să fiu mândră de el şi să aduc, în continuare, o mulţime de oameni să-l vadă. Sunt mândră că bunicul meu este de aici, am să  vin aici şi am să lupt în continuare să fie Porumbacul de Sus aşa cum trebuie să fie”, spunea vedeta cu ani în urmă la o sărbătoare locală, potrivit click.ro