Evenimentul Zilei > Politica > În campaniile electorale glonţul va fi tras împotriva Justiţiei
În campaniile electorale glonţul va fi tras împotriva Justiţiei

În campaniile electorale glonţul va fi tras împotriva Justiţiei

Tandemul maestru-discipol Năstase-Ponta continuă acţiunea de subminare a Justiţiei. Unul aflat în libertate şi chiar din fruncea Guvernului, celălalt de după gratii, în acordul colegilor de partid cu probleme de dosar care se tem că le va veni şi lor rândul.

Adrian Năstase şi Victor Ponta, maestru şi discipol, atacă Justiţia, lipind de magistraţii independenţi eticheta de băsişti şi "cozi de topor", jucând până la capăt cartea victimei şi a dosarului, vezi dragă Doamne, instrumentat politic. Pe de o parte avem un an electoral important, iar pe de altă parte avem spaima pesedeilor( şi nu numai) care se ştiu cu musca pe căciulă că ar putea avea aceeaşi soartă ca şi Adrian Năstase.Între dorinţa de a câştiga alegerile şi cea de a scăpa deasupra legii indiferent de fărădelegile pe care le-au comis ori vor să le comită, ce credeţi că vor alege?
După cum s-au desăşurat lucrurile până acum, eu cred că vor vrea să împuşte ambii iepuri dintr-un foc. Şi atunci glonţul va fi tras împotriva Justiţiei, care va fi – părerea mea – calul de bătaie al campaniilor electorale. Vor încerca să distrugă "cărămidă cu cărămidă" bastionul magistraţilor care au realizat că pot fi independenţi şi au şi îndrăznit să-şi ia această independenţă. Dacă JUSTIŢIA va face greşeala de a ceda, fie şi doar cu un pas mic, din drepturile şi independenţa câştigate, ea nu va mai reuşi niciodată să fie considerată cu adevărat o PUTERE în stat.
Justiţia să nu uite că mereu a fost bătaia de joc a politicienilor, să ţină seama de faptul că nici Opoziţia nu a avut o reacţie puternică în a o apăra de presiunile la care este supusă de noua Orânduire ajunsă la Putere – pentru că în realitate nici un partid politic nu vrea cu adevărat să avem o Justiţie puternică, fiindcă toţi au năstaşii lor!
Şi atunci Justiţia are două soluţii: fie intră în cârdăşie cu Guvernul şi cu Parlamentul premiat pentru protejarea corupţilor, obţinând în schimb favoruri  personale "parafate" în urma unor înţelegeri de budoar – ceea ce ar însemna să se lase a fi sluga umilă a vremelnicilor din puterile Executivă şi Legislativă; fie alege să-şi manifeste, în deplinătatea lor, drepturile de PUTERE ÎN STATUL DEMOCRATIC, drepturile şi atribuţiile de păzitor al legalităţii, misiunea de a împărţi DREPTATEA.
După părerea mea, alegerea pe care trebuie să o facă Justiţia nu este grea, chiar dacă printre magistraţi încă sunt oameni care sunt împotriva confiscării extinse, care-s nemulţumiţi pentru că, de teama DNA, au fost nevoiţi să se oprească din a primi bani şi favoruri pentru sentinţe favorabile. Spun chiar dacă pentru că aceşti magistraţi sunt din ce în ce mai puţini şi pentru că, din fericire, in sistemul judiciar sunt destui judecători şi procurori cinstiţi şi bine pregătiţi care visează la o Justiţie europeană. Aceştia din urmă au nu doar dreptul dar şi datoria faţă de poporul român de a face totul pentru a-şi indeplini visul.
P.S. Justiţia să nu uite că e în slujba cetăţeanului şi că reformele îndeplinite în ultimii ani au crescut gradul de încredere a populaţiei în sistemul judiciar de la 10 la sută la 44 la sută.