Evenimentul Zilei > Politica > În București, PNL ȘI KLAUS IOHANNIS SE PRĂBUȘESC ÎMPREUNĂ! BĂSESCU crește! SONDAJ Avangarde la comanda PSD
În București, PNL ȘI KLAUS IOHANNIS SE PRĂBUȘESC ÎMPREUNĂ! BĂSESCU crește! SONDAJ Avangarde la comanda PSD

În București, PNL ȘI KLAUS IOHANNIS SE PRĂBUȘESC ÎMPREUNĂ! BĂSESCU crește! SONDAJ Avangarde la comanda PSD

Un sondaj Avangarde prezentat aseară de România TV ne arată în București o situație disperată pentru PNL și Klaus Iohannis. Președintele României a pierdut 3 procente de popularitate, Victor Ponta, fostul premier urcând cu 6 puncte. Traian Băsescu înregistrează o cotă de încredere de 28 la sută, iar PMP ar lua aproape 10 la sută din voturi.

Potrivit unui sondaj Avangarde, citat de România TV,  Victor Ponta a urcat semnificativ, cu peste 6 procente, în ultimele două luni, ajungând la doar trei procente de cota a președintelui. Klaus Iohannis continuă trendul descendent, dar curba nu mai este atât de pronunțată ca la începutul anului. Conform Avangarde, Klaus Iohannis a ajuns la 47% părere bună/foarte bună, în scădere cu 3 procente față de măsurătoarea precedentă .

Și co-președintele PNL Alina Gorghiu se află într-o cădere de potențial, ajungând sub 20 de procente favorabilitate. În schimb, Traian Băsescu a crescut puternic, apropiindu-se de o cotă de favorabilitate de 30%.

La nivel politic, situația se prezintă asemănător, cu PSD anunțat ca fiind virtual câștigător al alegerilor pentru București, cu 36 la sută din voturi, urmat la mare distanță de PNL, cu 27 la sută din voturi. Surpriza sondajului este dată de ALDE și PMP care ar lua la alegerile locale în București, câte 10 la sută din voturile bucureștenilor. Partidul Monicăi Macovei, M10, nu va trece pragul electoral, potrivit aceleiași cercetări.

Cercetarea sociologică a fost realizată de Avangarde la începutul lunii aprilie. Trebuie precizat că institutul Avangarde lucrează la comanda PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: