În 2014, litoralul a atras mai puțini turiști în luna mai față de 2013

În 2014, litoralul a atras mai puțini turiști în luna mai față de 2013

Anul acesta, numărul turiștilor români și străini care au ales ca destinație stațiunile de la malul mării pentru a petrece minivacanța de 1 Mai a fost mai mic comparativ cu 2013, arată datele publicate azi de Institutul Național de Statistică (INS).

Astfel, în luna mai a anului trecut, din totalul turiștilor înregistrați, 6,7% s-au cazat în stațiunile din zona litorală. În 2014, ponderea acestora a scăzut la 5%. Aproape jumătate din turiștii români care s-au cazat la hoteluri și pensiuni au ales unitățile din București și marile orașe, în vreme ce dar 10% s-au orientat către stațiunile balneoclimaterice. În schimb, ponderea celor care au optat pentru zona montană a rămas aceeași, respectiv 16,8%.

Situația este similară și în cazul turiștilor străini. În luna mai a acestui an, ponderea celor au ales ca destinație structurile de cazare din București și marile orașe a crescut de la 72,5% în mai 2013, la 78,5%. În schimb, a scăzut ponderea turiștilor străini care s-au cazat în cea de-a cincea lună a anului în hotelurile și pensiunile din Delta Dunării, stațiunile balneoclimaterice sau de pe litoral.

Durata medie a şederii în luna mai 2014 a fost de  2,3 zile la  turiştii români, şi de 1,9 la turiştii străini.

Ne puteți urmări și pe Google News