Repetând un gest pe care l-a făcut și anul trecut de ziua sa de naștere, papa Francisc a invitat la reședința sa opt persoane fără locuință din Piața Sf. Petru pentru a lua micul dejun împreună cu el.

În total au fost invitați două femei și șase bărbați — doi din România, unul din Republica Moldova, unul din Peru și restul italieni — care i-au oferit Suveranului Pontif trei buchete de floarea soarelui pe care acesta le-a așezat în capela Casei Santa Marta.

Mai târziu, cantinele pentru săraci din Roma au servit prăjituri din partea papei, iar oamenii din adăposturi au primit imagini cu Francisc și "mici daruri", se menționează într-un comunicat al Vaticanului, potrivit agora.md.

În ziua în care a împlinit 80 de ani, papa a avut o agendă normală de lucru, având întâlniri cu președinta Maltei, Marie-Louise Coleiro Preca, șeful congregației episcopilor de la Vatican, un episcop din Elveția și reprezentanți ai comunității Nomadelfia din Toscania, formată din laici care încearcă să trăiască ca primii creștini.

Circa 330 de membri ai comunității Nomadelfia i-au cântat papei "La mulți ani", se poate vedea într-o înregistrare făcută publică de Vatican.