Impozit pe pierdere

Impozit pe pierdere

Companiile vor fi nevoite să plătească un impozit anual de 1.300 de euro, indiferent dacă realizează sau nu profit, potrivit unei măsuri pe care Ministerul Finanţelor vrea să o introducă în noul Cod Fiscal.

Măsura, care ar urma să fie introdusă în viitorul Cod Fiscal, prevede şi impozitarea firmelor care merg pe pierdere, anunţă RTV, citând NewsIn. Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a declarat pentru evz.ro că principalul avantaj al impozitului forfetar este debirocratizarea finanţelor publice.

Astfel, agentul economic nu va mai fi nevoit să completeze mai multe formulare, în diferite perioade de ale anului, ci va plăti o singură dată, impozitul în sumă fixă.

Reprezentantului AOAR consideră că prin aplicarea impozitului fix va creşte şi gradul de colectare. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Firme cu pierderi şi un singur angajat 

De asemenea, Pogonaru mai spune că în acest moment, 80% dintre agenţii economici figurează ca înregistrând pierderi de mai mulţi ani, şi totuşi există pe piaţă.

În România există 350.000 de microîntreprinderi, dintre care mai mult de o treime au un sigur angajat.

Plafonul minim de impozitare se va aplica şi restaurantelor, hotelurilor sau firmelor din domeniul imobiliar şi cel al transporturilor, sub forma impozitului forfetar.

CITIŢI ŞI: Măsuri anticriză omise de noul Cod Fiscal

Guvernul umflă birurile pe fondul crizei