Evenimentul Zilei > Actualitate > Importanța reviziei tehnice, când e bine să o faci
Importanța reviziei tehnice, când e bine să o faci

Importanța reviziei tehnice, când e bine să o faci

Dacă, până recent, era, de cele mai multe ori, mai degrabă superficială, iată că, de când este înregistrată și operată în timp real în sistemul RAR, a devenit mai degrabă un motiv de neliniște pentru șoferi de pretutindeni

Pentru cei mai mulți dintre noi, revizia tehnică periodică este doar o formalitate cu care ne confruntăm o dată la doi ani sau, după caz, chiar anual. Dacă, până recent, era, de cele mai multe ori, mai degrabă superficială, iată că, de când este înregistrată și operată în timp real în sistemul RAR, a devenit mai degrabă un motiv de neliniște pentru șoferi de pretutindeni. Ori, revizia tehnică nu ar trebui să se rezume nici pe departe la această inspecție tehnică periodică, ci ar trebui efectuată cu conștiinciozitate de toți șoferii, cu atât mai mult cu cât de starea mașinii depinde într-o proporție covârșitoarea și siguranța participanților la trafic. Revizia tehnică se poate face în orice service auto Satu Mare sau de unde ne este mai la îndemână, cu condiția să alegem o locație specializată și autorizată corespunzător.

În orașe unde există târguri extinse de mașini second hand, precum Sibiu, oamenii tind să apeleze la service auto Sibiu autorizate pentru revizia tehnică în mare parte în vederea verificării autoturismului în scopul achiziționării. Însă adevărul este, că și o mașină aflată aparent în stare bună poate ascunde mici defecte pe ici pe colo, datorate uzurii mecanice și fizice, stării drumurilor pe care rulează, etc. În acest sens, se consideră oportună efectuarea reviziei tehnice cel puțin anual, atunci când nu există motive evidente de îngrijorare, și ori de câte ori apar avertizări vizibile în bordul mașinii, la modificări ale noxelor, la orice dificultate în a conduce mașina sau a păstra direcția, la orice modificări sesizabile ale ambreiajului sau frânei, precum și la orice sunete diferite care apar în timpul rulării.

O veste bună pentru șoferi o reprezintă faptul că reînnoirea parcului auto național, precum și noile tehnologii implementate, au făcut ca în service auto Suceava, revizia tehnică să se bazeze în mare măsură pe diagnoza auto, care poate indica cu precizie nu doar dacă, ci și unde există erori la nivelul sistemelor electrice, electronice și mecanice ale autovehiculului, scurtând semnificativ durata evaluării și reparațiilor efectuate.