Evenimentul Zilei > Actualitate > Un important politician sare în apărarea lui Piedone. Ce spune despre contestatarii acestuia
Un important politician sare în apărarea lui Piedone. Ce spune despre contestatarii acestuia

Un important politician sare în apărarea lui Piedone. Ce spune despre contestatarii acestuia

Liderul Pro România, Victor Ponta, a făcut o serie de comentarii în legătură cu evenimentele politice din ultimele zile, respective contestarea alegerii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 5 și acuzațiile care îi sunt aduse din interiorul PSD.

Liderul Pro România a declarat că alegerea lui Piedone la Primăria Sectorului 5 s-a datorat aprecierii de care se bucură acesta în rândul bucureștenilor. În opinia sa, Piedone a fost ales datorită rezultatelor pe care le-a avut ca primar al Sectorului 4, considerând că i s-a făcut o nedreptate, în ciuda faptului că a fost condamnat în dosarul Colectiv.

Victor Ponta a subliniat că alegătorii au întotdeauna dreptate, iar cei care îl contestă pe Piedone au un discurs de tip autoritarist – neofascist.

„Ăsta e un discurs neofascist pe care îl văd în România și pe care eu nu pot să-l împărtășesc. Dacă-l alegi pe Fritz (Dominic Fritz – noul primar al TImișoarei, n.red.) ești frumos, deștept și corect, dacă îl alegi pe Piedone ești rău. Nu, alegătorii au dreptate”, a mai spus Ponta.

Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. El a candidat, la alegerile din 27 septembrie, pentru funcția de funcția de primar al Sectorului 5 susținut de PPUsl.

PSD trebuie să-și asume eșecul

Cu acest prilej, Victor Ponta a comentat și acuzațiile formulate la adresa lui din partea unor lideri ai PSD, care îl consider vinovat pentru pierderea alegerilor la București. El a afirmat că aceste acuzații la adresa lui nu le sunt de nici un folos social-democraţilor, care vor trebui să-și asume eșecul și să meargă mai departe.

„În general, oamenii foarte slabi sau mincinoși nu se uită în oglindă când pierd, se uită prin jur să dea vina pe altcineva. Asta nu-i ajută cu nimic. Sunt convins că doamna Firea a pierdut alegerile pentru că a gestionat prost patru ani Bucureștiul, pentru că a avut o campanie de o agresivitate la adresa contracandidatului. Eu n-am înțeles-o”, a declarat Ponta.

Pe de altă parte, fostul premier este de acord că partidul ar fi obținut un scor mai bun la localele din București, dacă el și-ar fi asumat candidatura la Primăria Generală. Victor Ponta a explicat, însă, de ce nu și-a dorit să facă acest lucru.

„Probabil că ar fi trebuit să fac lucrul ăsta, dar am crezut că candidatura la Primărie este pentru cine chiar vrea să fie primar. Candidam doar ca să ajut partidul”, a afirmat președintele Pro România.

Primăria Capitalei se scufundă. Nicușor Dan anunță primele măsuri: „Să menținem corabia…”

Încă o școală din București și-a închis porțile din cauza coronavirusului

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: