Evenimentul Zilei > Politica > Imnul național, OBLIGATORIU la toate competițiile naționale. Legea a fost promulgată
Imnul național, OBLIGATORIU la toate competițiile naționale. Legea a fost promulgată

Imnul național, OBLIGATORIU la toate competițiile naționale. Legea a fost promulgată

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede intonarea imnului naţional al României pe stadioane şi alte baze sportive cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive la nivel naţional.

Proiectul de lege a fost adoptat, în 4 aprilie, cu unanimitate de voturi, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.Legea completează art. 10 din Legea nr. 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. 

"Imnul naţional al României se intonează şi pe stadioane şi la alte baze sportive, cu ocazia desfăşurării competiţiilor sportive oficiale de nivel naţional doar la finala unei competiţii sau, după caz, la turneul final, pentru toate categoriile de vârstă", prevede legea. 

Legea a fost iniţiată în legislatura trecută de parlamentari PSD, printre care Liviu Dragnea, Florin Iordache, Marian Neacşu, Florin Pâslaru, Mihai Fifor, Gabriela Firea, Valeriu Zgonea. 

Iniţiativa a fost adoptată de Senat în septembrie 2016. Proiectul a fost depus după ce, în ianuarie 2016, la meciul de baschet feminin Sepsi Sfântu Gheorghe – U Cluj a fost intonat imnul Ţinutului Secuiesc, după imnul României, jucătoarele din Cluj plecând de pe arenă. 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: