UPDATE:Alexandru Cumpănașu, a transmis un mesaj după ce a aflat că Parchetul General a deschis un dosar privind favorizarea infractorului în cazul analizării probelor descoperite la Caracal.

„Este o mică victorie împotriva unui sistem extrem de ticălos. Am depus la Parchetul General o plângere penală după ce am sesizat Ministerul Sănătății. Eu m-am sesizat după raportul MS privind activitatea INML. Raportul arăta clar că nu s-au respectat procedurile. Mie expertiza mi-a ridicat semne de întrebare când am văzut că a fost făcută expertiza genetică de pe 2 până pe 3 seara. Pe baza acestor elemente a fost începută urmărirea penală de PG după ce am depus plângere”, a declarat Cumpănașu.


Sursa citată mai notează că respectivul dosar a fost deschis ca urmare a unei sesizări cu privire la nereguli în cazul analizei ADN-ului efectuate de Institutul Național de Medicină Legală

Procurorii au început urmărirea penală in rem, prin urmare se cercetează infracțiunile, nu persoana.

Amintim că în august, Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a depus o plângere penală la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție față de INML. El acuza Medicina Legală de administrarea defectuoasă a probelor furnizate spre expertiză.

Ce cuprindea plângerea

– stabilirea prin audieri a PATRULEI trimise de procurorul Popescu să meargă să facă VERIFICĂRI la casa lui Dincă și identificarea în ce au constat verificările. Fac precizarea dragi prieteni că menționarea acestei PATRULE care a bântuit pe lângă casă lui Dincă nu este precizată în raportul MAI.

– solicitarea la STS a celorlalte 2 convorbiri de la 112 care au fost efectuate cu privire la situația Alexandrei. Facerea publică a conținutului.

– audierea lui Mirea și șefului de post din Dobrosloveni pentru a se stabili cine minte. La 10:30, joi, Dincă a sunat-o pe mama Alexandrei, de față fiind șeful de post. Acesta a declarat că l-a informat pe Mirea. Mirea spune că NU. Ori unul ori altul trebuie să meargă la pușcărie.

– reaudierea procurorului Popescu cu privire la sursa informației pe care a avut-o cum că Alexandra a fost sufocată. Fiind contrazis ulterior de alți procurori.

– efectuarea de verificări pentru stabilirea modului în care INML a realizat analiză ADN în 2 ZILE!!!!

– publicarea raportului polițistului PISTOL

– audierea/reaudierea cadastristului a cărui carte de vizită a găsit-o Alexandra și stabilirea declarațiilor sale. În cât timp a furnizat adresa lui Dincă

– cine a dat adresa de pe stradă Decebal unde s-a făcut percheziție fără mandat la care a participat vărul meu. Locația este fix în spatele casei lui Dincă”, încheie Alexandru Cumpănașu, avertizând că merge până la capăt.