Videoclipul publicat pe social media a arătat cum Mamoudou Gassama – care locuiește ilegal în țară, escaladează fără ezitare terasa pentru a salva un copil agățat de exteriorul unui balcon de la etajul al patrulea.

Tânărul de 22 de ani, s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron în această dimineaţă, după ce a fost felicitat pentru curajul său.  Macron a anunțat mai târziu că Gassama va primi cetățenia franceză şi, să-și ia un loc de muncă ca pompier.

Reamintim că drama s-a desfășurat sâmbătă seara în jurul orei 20, când pompierii au fost chemați la un bloc de apartamente din nordul Parisului pentru a salva un copil de patru ani care atârna pe exterior de balcon.  La sosire, au descoperit că Gassama îl salvase deja.  "Am auzit o mulțime de oameni care striga afară", a spus Gassama, explicând presei franceze cum s-a implicat.

"Mulțumesc lui Dumnezeu că l-am salvat", a continuat el. "Am fost speriat când l-am salvat, am intrat în camera de zi, am început să tremur și nu mai puteam să mă ridic, trebuia să stau jos".  Potrivit investigațiilor preliminare, copilul a fost singur acasă, a anunțat agenția de știri AFP.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, și un purtător de cuvânt al guvernului au adus un omagiu bravului Gassama.