Invitaţii la petrecerea pentru Imelda Marcos s-au confruntat cu simptome precum ameţeli, vărsături şi diaree.

Circa 2.500 de invitaţi au fost prezenţi miercuri într-un complex sportiv din Pasig pentru a o celebra pe Imelda Marcos, la o zi după ce fosta primă doamnă filipineză a împlinit vârsta de 90 de ani.Imelda Marcos, văduva fostului dictator Ferdinand Marcos, a fost văzută strângând mâinile unora dintre invitaţi înainte ca o parte dintre aceştia să se îmbolnăvească.

 

Potrivit Crucii Roşi din Filipine, invitaţii s-au îmbolnăvit după ce au mâncat alimente ambalate care conţineau ouă fierte şi tocăniţă de pui cu cartofi şi orez.

Fostul senator Ferdinand Marcos Junior, fiul Imeldei, a prezentat scuze publice. "Organizatorii investighează cauza care a provocat toxiinfecţia alimentară şi sunt dispuşi să colaboreze cu autorităţile", a precizat acesta într-o declaraţie. "Vă cer iertare şi caut înţelegere pentru acest incident… vom acorda sprijinul necesar până când toţi invitaţii se vor însănătoşi pe deplin".

Fosta primă doamnă din Filipine a devenit faimoasă pentru stilul ei de viaţă extravagant – care include o colecţie de 3.000 de perechi de pantofi – afişat pe durata celor 20 de ani în care soţul său s-a aflat la conducerea ţării.

Ferdinand Marcos a fost înlăturat de la putere în urma revoltei populare din 1986 şi a decedat în anul 1989 în Statele Unite, unde familia sa se afla într-un exil autoimpus. Familia Marcos a revenit în Filipine în 1991

Te-ar putea interesa și: