Imane Fadil, 33 de ani, a fost internată în spital la Milano și a murit în aceeași unitate, a declarat procurorul din Milano, Francesco Greco, care anunță deschiderea unei anchete.  

Substanțe radioactive în corp

Spitalul a cerut analize pentru a încerca să înțeleagă ce cauze au contribuit la deteriorarea sănătății sale şi a trimis mostre la un laborator specializat din Pavia. Citând surse în anonimat, presa a titrat că rezultatele au ajuns pe 6 martie, la cinci zile după moartea tinerei femei, și evoca „prezența unui amestec de substanțe radioactive care nu se găsească în mod normal în comerț".  

"Mă tem că am fost otrăvită". Fraza aceasta a tot repetat-o de pe  patul de spital înainte de a muri.

Potrivit lui Paolo Sevesi, avocatul lui Imane Fadil, acesta din urmă i-a mărturisit despre "teama de a fi otrăvită". Imane Fadil a devenit cunoscută publicului italian atunci când a depus mărturie în scandal sexual și procesul Rubygate – „Bunga bunga“, unde fostul șef al guvernului italian Silvio Berlusconi organiza petreceri cu femei tinere în vila sa din Arcore, lângă Milano.  

Imane Fadil a explicat că, în noaptea primei sale vizite la Arcore, Berlusconi i-a înmânat un plic cu 2 000 de euro, adăugând: "Nu te simţi  jignită". Tânăra a descris, de asemenea, "o performanță" a două femei deghizate în maici făcând "balet sexy" și "striptease".  In ultimul proces în curs de desfășurare din seria Rubygate, în care Berlusconi este acuzat de manipulare a martorilor și este încă în curs de desfășurare, instanța a respins cererea lui Imane Fadil din ianuarie a unei acțiuni civile, mai notează ilmessaggero.