Evenimentul Zilei > International > Imagini ȘOCANTE: Străzile Moscovei INVADATE de zeci de mii MUSULMANI. Capitala Rusiei este cel mai mare oraș ISLAMIC din Europa: 2 MILIOANE de musulmani. ASTA vrem la București?
Imagini ȘOCANTE: Străzile Moscovei INVADATE de zeci de mii MUSULMANI. Capitala Rusiei este cel mai mare oraș ISLAMIC din Europa: 2 MILIOANE de musulmani. ASTA vrem la București?

Imagini ȘOCANTE: Străzile Moscovei INVADATE de zeci de mii MUSULMANI. Capitala Rusiei este cel mai mare oraș ISLAMIC din Europa: 2 MILIOANE de musulmani. ASTA vrem la București?

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc astăzi Eid al-Filtr, sfârșitul Ramadanului. Moscova, care ambiționează să fie „A Treia Romă” a creștinismului, a fost „ocupată” de zeci de mii de musulmani, care au ieșit să se roage în stradă.

În Rusia, islamul este a doua mare religie, după ortodoxie: circa 15% din populație este formată din musulmani, reprezentând în total vreo 20 de milioane de oameni.

Aceștia sunt tătari, azeri, caucazieni și, în ultimii ani, zeci de mii de imigranți din Asia Centrală și Orientul Mijlociu.

Potrivit unui comunicat al poliției ruse, cel puțin 60.000 de musulmani au participat marți la slujbade Eid al-Filtr de la Marea Moschee din Moscova.

Străzile au fost realmente invadate și blocate de islamici care se rugau, păziți de importante forțe de ordine.

Pentru a percepe amploarea fenomenului, iată mai jos o filmare cu dronă din Moscova, de la sfârșitul Ramadanului, anul trecut:

În septembrie 2015, Vladimir Putin inaugura Marea Moschee din Moscova:

Fostul premier Ponta a acceptat construirea la București a unei mari moschei, în zona Romexpo, cu finanțare din partea statului turc. Actualul președinte, Klaus Iohannis, a discutat, cu ocazia vizitei sale din martie, în Turcia, cu Erdogan, care l-a numit pe președintele român „prietenul meu”. Iohannis susține însă că moscheea este „de competența primăriei”.

Noul primar al Bucureștiului, Gabriela Firea, a promis înainte de alegeri că nu va aproba ridicarea moscheii decât după consultarea bucureștenilor, printr-un referendum.

Pe de altă parte, Victor Ponta (membru al PSD, la fel ca Firea), care a dezmințit informația că ar fi consilierul președintelui Turciei, Erdogan, s-a afla din nou la Istanbul, marțea trecută, când a avut loc atacul terorist de la aeroportul Ataturk.