Evenimentul Zilei > Actualitate > Ion Cristoiu execută trei penalty-uri la Manchester. A și comentat un meci de fotbal. Video
Ion Cristoiu execută trei penalty-uri la Manchester. A și comentat un meci de fotbal. Video

Ion Cristoiu execută trei penalty-uri la Manchester. A și comentat un meci de fotbal. Video

Ion Cristoiu, aflat în vacanță în Marea Britanie, a povestit cum a comentat în direct un meci de fotbal fără să știe despre ce e vorba. Dar cel mai amuzant lucru relatat de celebrul jurnalist este despre „Cum am bătut trei penalty-uri bune la Muzeul Fotbalului din Manchester, fără să am habar de fotbal”.

Ion Cristoiu a povestit despre vizita pe care a făcut-o la Muzeul Național al Fotbalului, iar primul lucru pe care l-a remarcat, „pe lângă clădirea ultramodernă, la intrare, pe dale sunt chipurile fotbaliștilor şi încetul cu încetul se restrâng şi ajung la Pele”.

Muzeul, spune Cristoiu, are trei etaje şi se bazează pe trei principii, „iar cel mai important este multimedia…filme, înregistrări, unde atingi cu degetul şi vezi totul”.

O altă caricaturistică, povestește Cristoiu, „o reprezintă interactivitatea, vin şi foarte mulţi copii…. iar acolo nu e nimic static. Eu am atins un final de cupă şi imediat în căști se aude tot”, povestește jurnalistul.

Imagini inedite cu Ion Cristoiu executând trei penalty-uri

Extrem de mândru şi amuzat, Ion Cristoiu a relatat ceva inedit, şi anume despre cum a bătut trei penaltiuri bune la Muzeul Fotbalului din Manchester, fără să aibă habar de fotbal.

Ion Cristoiu a ales două interactivități unde a fost erou. Prima şi cea mai importantă a fost cea cu trei penaltiuri pe care le tragi. Şi spune: „Ai dreptul la trei penaltiuri. Pui mingea la 11 metri, în faţă e o poartă cu un portar care se agită şi trag… Eu care în viaţa mea nu ţin minte să fi jucat fotbal, am vârât trei goluri.

Cred că e o șmecherie că portarul sare în partea ailaltă, aşa că oi fi eu….dar am executat trei penaltiuri bune. Puteam la fel de bine nici să nu trag în poartă. Sigur, la vârsta mea nu se face aşa ceva dar am vrut să vedeți şi dumneavoastră cum funcționează interactivitatea”, a mai povestit jurnalistul.

Ion Cristoiu: comentator de fotbal

A doua interactivitate pe care a filmat-o Ion Cristoiu, este una şi mai haioasă: „te aşezi în faţa unui ecran şi apare un tip care spune că el este cel care transmite meciul. Te aşezi acolo, el spune ce să faci şi apare un meci pe jumătate de ecran.

Pe cealaltă jumătate de ecran apare textul ăla pe care trebuie să-l comentezi exact ca un comentator de fotbal. La mine a ieșit un dezastru, pentru că nu prea ştiu englezește, nu ştiu să fiu crainic. Când zicea acolo, Gooooooool, eu am zis: uite golul. După ce termini, plătești iar şi te vezi înregistrat în calitate de crainic.

La penalty am fost foarte bun, spune Ion Cristoiu. Şi pentru a avea confirmarea îl puteţi urmări de la minutul 43:33 executând penalty-urile de care este foarte mândru.