Camerele de supraveghere de pe aeroportul din capitala Malaysiei permit o înțelegere mai bună a cronologiei evenimentelor. Se poate vedea mai întâi cum Kim Jong-nam intră singurul în sala de plecări, cu un rucsac în spate și consultă tabloul zborurilor.

Apoi avansează în timp ce două femei se apropie de el. Deodată, una dintre ele se așază în fața lui, iar cealaltă, din spate, îi aplică ceva ce seamănă cu o batistă pe față.

Apoi, cele două agresoare pleacă în direcții diferite. Imediat, Kim Jong-nam duce mâna la gură. Înregistrările următoare, mai mult sau mai puțin clare, îl arată cerând ajutor. Se adresează mai multor angajați ai aeroportului, pentru a le relata ce i s-a întâmplat. Apoi poate fi văzut mergând spre clinica aeroportului.

Aici își va pierde cunoștința și va deceda câteva minute mai târziu într-o ambulanță care îl ducea la spital.

Poliția malaysiană crede că cele două agresoare, una cu pașaport indonezian, alta cu pașaport vietnamez, erau încadrate și poate chiar manipulate de un comando de agenți nord-coreeni.

Una dintre cele două tinere a declarat autorităților că era convinsă că participă la un scheci pentru camera ascunsă, în care i se făcea o farsă unui potent om de afaceri.

Între timp, ambasadorul nord-coreean în Malaysia a negat că bărbatul asasinat ar fi fratele dictatorului de la Phenian:

„Ambasada noastră l-a identificat deja pe bărbatul ucis, conform pașaportului acestuia. El este Kim Chol, un cetățean nord-coreean, dar în mod clar nu este Kim Jong-nam.”

Autoritățile malaysiene au dezvăluit din primele ore ale anchetei că numele înscris pe pașaportul victimei este Kim Chol, dar că în realitate acesta este Kim Jong-nam, care se îndrepta spre reședința sa din Macao.