Oficialitățile județului Tulcea au prezentat macheta viitorului podul care va lega Tulcea de Brăila. Delegația condusă de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a susținut prezentarea investițiilor de importanță majoră pentru județtul menționat, iar pe lângă proiectul podului s-a discutat și despre drumul expres Constanţa-Tulcea-Brăila și centura ocolitoare a oraşului Babadag.

Potrivit datelor prezentate de proiectanţi, din cei 23 de kilometri ai acestui proiect, circa 17 km sunt pe limita judeţului Tulcea. Pe 2 martie 2019 ar urma începerea execuţiei efective a lucrărilor, programate pe trei ani, finalizarea lucrărilor urmând să aibă loc la începutul lunii martie 2022.

Mi-aş dori ca lucrurile să ne fie clare şi să dispară semnele de întrebare care au fost puse de locuitorii judeţului Tulcea, cum că această investiţie ar avea o doză de risc. Nu are nicio doză de risc, podul este pe un drum clar, această investiţie se va realiza, fiind un obiectiv atât de importanţă strategică, cât şi cea economică, o investiţie reper pentru România, respectiv al patrulea pod ca importanţă al Europei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.