Evenimentul Zilei > Politica > Iliescu a înfiinţat „Tribunalul Militar Excepțional” fără să aibă acest drept. Document
Iliescu a înfiinţat „Tribunalul Militar Excepțional” fără să aibă acest drept. Document

Iliescu a înfiinţat „Tribunalul Militar Excepțional” fără să aibă acest drept. Document

Noi dezvăluiri scot la lumină faptul că tribunalul înfiinţat sub semnătura lui Iliescu - care i-a condamant la moarte pe Nicolae şi Elena Ceuşescu - a fost constituit ilegal.
Potrivit dezvăluirilor făcute de Curentul, Ion Iliescu nu era desemnat încă președintele CFSN atunci când a semnat documentul pentru a se înfiinţa “Tribunalul Militar Excepțional” în vederea uciderii Ceauşeştilor.

În documentul de mai jos (foto) se vede clar faptul că Ion Iliescu a semnat pe 24 decembrie 1989 deși la acea dată era doar directorul Editurii Tehnice urmând să fie instalat ca președinte al CSFN câteva zile mai târziu.

iliescu

La punctul 1 din acest „Decret” se declara ca “urgența este impusă de dorința, în acest caz, a tuturor cetățenilor cinstiți ai României”.

La punctul 2 se stabilește că acest “Tribunal Militar Excepțional” – inființat de Ion Iliescu – va judeca această cauză “în conformitate cu prevederile legale rămase în vigoare, în ceea ce privește procedura și dreptul material penal”.

Iar la punctul 3 se preciza că “acest tribunal va fi alcătuit în componența stabilită de Legea pentru organizarea judecătorească“.
În încheiere, documentul este semnat de Ion Iliescu, care semna, pe 24 decembrie 1989, ca “președintele Consiliului Frontului Salvării Naționale”; numirea/alegerea lui Iliescu președinte al CFSN a fost publicată în Monitorul Oficial abia în 27.12.1989.

Pe 24 decembrie 1989, Ion Iliescu nu era președinte al Consiliului FSN

„Consiliul Provizoriu al FSN și-a desemnat “președintele” pe 26 decembrie 1989. Mai exact, la două zile după semnarea decretului de către Iliescu și la o zi după ce cuplul Ceaușescu fusese deja executat. La data de 24 decembrie Ion Iliescu nu avea absolut nici o calitate juridică sau constituțională care să-i permită formarea unui “Tribunal Militar Excepțional” și nici să se prevaleze de titulatura de “președinte al CFSN”, cum singur s-a trecut pe hotărâre. Apoi documentul a rămas scris de mână până pe 5 ianuarie 1990, când a fost dactilografiat”, susţine sursa menţionată mai sus.

“Tribunal Militar Excepțional” a fost constituit ilegal

„Decretul a fost redactat integral și semnat de Iliescu, fără număr de înregistrare. Totodată, mai spune sursa, iar în urma unei analize atente din Monitorul oficial se paote observa că Decretul cu nr.1 este cel din 26.12.1989 pentru numirea lui Petre Roman în funcția de prim-ministru. Ceea ce înseamnă că Ion Iliescu a semnat un document ilegal, lovit de nulitate din punct de vedere juridic”, care a condus la executarea lui Nicolae Ceuşescu şi Elena Ceauşescu.