Evenimentul Zilei > International > Un CRIMINAL de război va fi profesor la Academia militară
Un CRIMINAL de război va fi profesor la Academia militară

Un CRIMINAL de război va fi profesor la Academia militară

Este strigător la cer cum poate fi apreciat un criminal de război, condamnat de ONU, după ce s-a dovedit că a ucis mii de persoane, iar astăzi să aflăm că va fi profesor la Academia militară.

Ministrul Apărării al Serbiei, Aleksandar Vulin, a făcut cunoscut că un ex general condamnat pentru crime de război va fi invitat să fie profesor la Academia militară a ţării, împreună cu alţi ofiţeri cu grade înalte, implicaţi în sângeroasa represiune condusă împotriva albanezilor din Kosovo în anii '90.

Vulin a declarat la televiziunea de Stat că Lazarevici şi alţi ofiţeri sunt ''persoane excepţionale'' care vor fi bine primiţi în ''orice academie militară din lume''.

Ministrul a făcut declaraţiile laudative la adresa generalului Vladimir Lazarevici, condamnat la 14 a ni închisoare de tribunalul ONU pentru crime de război, care l-a găsit vinovat pentru atrocităţile sârbeşti din Kosovo între 1998 şi 1999. Violenţele au cauzat uciderea a mai mult de 10.000 de persoane. Vărsarea de sânge a fost oprită de un bombardament NATO care a durat 78 de zile. Lazarevici a ieşit din închisoare în 2015, după ce a ispăşit 2/3 din pedeapsă.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.