"De fapt, din asta a trăit vreme de un deceniu, intoxicând spaţiul public. La Traian Băsescu mă refer, un personaj care e măcinat de o frică teribilă, explicabilă uşor având în vedere faptul că familia să face obiectul unor anchete judiciare de proporţii", declara Ilie Sârbu, potrivit Hotnews.ro.

Liderul senatorilor PSD menţionează că "fratele preşedintelui se află în arest de câteva săptămâni iar afacerile uneia dintre fiicele sale se află în atenţia Poliţiei şi Parchetului, iar ginerele şi cuscrul sau sunt anchetaţi de asemenea".

"Acesta este tabloul familiei prezidenţiale după zece ani de mandat Băsescu. Că să nu mai vorbim de oamenii pe care i-a gestionat şi promovat pe timpul guvernărilor PDL, unii dintre ei fiind în puşcărie, alţii în anchete ale Parchetului şi DNA. Şi, în ciuda acestor evidente, Traian Băsescu a ieşit din nou la rampă aruncând cu noroi în premierul Victor Ponta, în speranţa că diversiunea să va reuşi, iar românii îşi vor abate atenţia de la grupul infracţional pe care l-a creat şi patronat în toţi aceşti ani, mizând pe jocuri murdare, pe intimidări şi pe o interminabilă cacealma", se arată în comunicatul de presă al senatorului PSD.

Sârbu mai afirmă: "După ce ne-a făcut de râsul Europei cu fratele sau, un apropiat al unuia dintre cele mai violente clanuri infracţionale din sudul ţării, acum Băsescu aruncă fumigene prin presă, încercând să lege inclusiv numele meu de problemele care au existat la Agenţia Domeniilor Statului. Nu îi răspund lui Traian Băsescu pentru că el oricum nu mai reprezintă nimic în România, ci pentru corectă informare a opiniei publice precizez că, în toţi aceşti ani, nu am avut nici măcar calitatea de martor în vreun proces".

Potrivit senatorului PSD, "dacă au existat erori, greşeli sau poate infracţiuni în unele din instituţiile pe care le-a avut în subordine că ministru, cei vinovaţi au răspuns sau probabil vor răspunde în faţă justiţiei". "Cine poate crede că Băsescu, în toţi aceşti ani, nu a încercat să-mi fabrice vreun dosar este fie neinformat, fie naiv. În ciuda eforturilor sale, nu a reuşit acest lucru", precizează Ilie Sârbu.

Senatorul PSD mai susţine că "nu Traian Băsescu este cel în măsură să vorbească despre neregulile din instituţiile statului". "Acest trist personaj este disperat acum pentru că va trebui să dea explicaţii multe după încheierea mandatului sau, din care nu au mai rămas decât foarte puţine săptămâni. De fapt, acesta este motivul disperării sale fără margini. Afacerea Flota, casă din Mihăileanu, combinaţiile cu terenurile de la Nana dar, mai ales, apropierea dintre familia să şi un clan infracţional specializat în comiterea de infracţiuni cu violenţă sunt lucruri despre care preşedintele va fi întrebat cât de curând", arată Sârbu.

"Nu aveam oricum aşteptări de la el, însă nu pot să nu constat că toată mizeria şi ura pe care le-a răspândit, sistematic, în societatea noastră se întorc, ca un blestem de care nu poate scapă, împotriva lui şi a familiei sale", se mai precizează în finalul comunicatului lui Ilie Sârbu.